Del:

Whatever

af
26. februar 2022

Forfølgelse af kristne i andre lande er en ret kendt sag i Danmark. Men udfordringen er imidlertid helt anderledes i vores eget land.

Kristen i Danmark

Hvad er den vigtigste sag i verden? Hvis du kunne dele én ting med dine venner hvad er det så? Mange kristne vil svare Jesus, og med god grund. Hvis du tror på Gud vil han automatisk komme til at fylde i dit liv. Han vil gøre en forskel og forvandle dig. Du bliver mere som Jesus når du bruger tid med ham. Den her helt utrolige forvandling ændrer måden du er menneske på. Du får øjnene op for den største og vildeste sandhed. Jesus er død og opstået for dig! Derfor vil du dele det med så mange som vil høre. 

Har du været kristen en smule tid, så ved du at nyheden om den vildeste sandhed ikke bliver modtaget godt når du vil fortælle den til folk. De har for travlt til at høre. Det er ikke fordi de sviner dig til eller udskammer dig for at tro på en Gud. Nej, din tro isolerer dig i hjørnet. Du er til stede, men den del af dit liv er mindre interessant. 

Hvis du kan kende dele af det her så er du ikke alene. Vores åndskamp ikke mod direkte undertrykkelse. Kampen er ikke mod vold eller drab. Nej vi kæmper i stedet mod ligegyldigheden, mod den relative sandhed og egoismens fokus på individet og folks egne sandheder. Det virker så fjernt fra historier med forfølgelse hvor der holdes gudstjenester i undergrunden.

Ligegyldighed

Er målet så at vi skal søge efter at være så radikale at folk ikke kan undgå at forfølge os? Det tror jeg ikke er et ønskværdigt scenarie. Dog skal vi fortsat stræbe efter at blive relevante. Vi har en sandhed og vi er radikalt anderledes end det samfund vi lever i. Det skal du ikke tvivle på. Altså skal vi holde fast i vores overbevisninger fordi det er sandheden. Vi skal kæmpe for sandheden og kærligheden. Det er ikke nemt, fordi der typisk ikke er nogen der vil høre på os. De vil hellere isolere troen ud af vores liv og gøre den ligegyldig. Men den er ikke ligegyldig! Den er vild, forvandlende og sand! 

Vi har en anden udfordring end de forfulgte kristne, men den er på nogle områder ligeså svær. Vi kan selv synke ned i magtesløsheden og ligegyldigheden. Men det gør vi ikke. Vi kommer fortsat i IMU, kirke eller andre steder hvor vi tilbeder den Højeste. Og det er en sejr. At vi fortsat møder op og tilbeder Gud. At vi kæmper for sandheden, lever med Gud. Det er stort og fantastisk. Så hvordan tager vi kampen op? Det gør vi ved at mødes og holde fast i Ordet. Det gør vi ved at give Jesus plads i vores fællesskaber og i vores liv. Det bliver aldrig en nem kamp, men vi har verdens bedste formål: At lede til Jesus og leve i Ham!