Del:

What Would Daniel Agger Do?

af
21. juni 2015

”I denne søde selvudviklings-tid, hvor utallige råd til at blive mere effektiv daler voldsomt ned, DA SKAL DU IKKE KOMME OG FORTÆLLE MIG, AT NOGET ER MIN SKYLD!”

I min jagt på den-bedste-udgave-af-mig-selv, bekæmper jeg alt der spoiler drømmen om fuldkommenhed. Al tale om skyld bliver noget krænkende, noget der truer selvfølelsen og selvrespekten. ”Næh du, tænkt positivt!”

Ikke min skyld

Derfor taler danskeren ikke om egen skyld. At jeg kan gøre onde handlinger, skal helst ikke berøres. Når andre er meget onde, forklares det med sygdom. Dog oplever vi alle skyldfølelser, men de skal trøstes væk. Ikke ved at snakke om tilgivelse, men ved at overbevise om, at man grundlæggende er accepteret. Alt hvad der giver dårlig selvfølelse – herunder skyldfølelse – er ubegrundet.

Det er en RINGE trøst! Jo, der findes usund skyldfølelse som skal modsiges. Men der findes også en sund skyldfølelse som kalder til et opgør med den jeg har såret, skadet, svigtet. Og som kun lindres af dennes tilgivelse. Vi bliver nød til at gå til korset, selv om det på overfladen truer min selvfølelse. Kun der findes BEFRIENDE trøst.

Tag ansvar

Det er i grunden menneskets adelsmærke: At vi er skabt med et ansvar. At Gud har skabt os i hans billede til også at skabe, forvalte, elske. Det er smukt, at vi har ansvar. Vi skal turde påtage os det, der er vores. Med rank ryg.

Hvilke forbilleder har nutids danskeren? F.eks. fodboldlandsholdets anfører Daniel Agger. Der har vi en mand der tør træffe beslutninger og tage ansvar, også for valg der viste sig at være forkerte. Alligevel fortsætter han med at gå med rank ryg ind i den næste kamp. I landskampen mod Serbien for nyligt brændte han et straffespark, som Nicklas Bendtner tydeligvis gerne ville have sparket. Hans reaktion bagefter? ”… det er mig der bestemmer, og det er bare dårligt sparket…”
newcomic