Del:

Venner er mere end guld værd

af
2. maj 2019

Her den anden dag skete der noget for mig sent om aftenen. Jeg havde brug for en ven, der kunne hjælpe mig. Hvad skulle jeg gøre?

Jeg ringede til min veninde og forklarede hende situationen. Samtalen i telefonen var kort, for hun spurgte nærmest med det samme, om hun ikke skulle komme. Hun blev faktisk hos mig og overnattede. Hun havde egentlig nogle ting, hun skulle dagen efter, men blev og hjalp mig dagen efter. Jeg er velsignet, at Gud har sat sådan en veninde i mit liv.

Vær en ven

Hvad synes du er en god ven? Hvordan vil du gerne have, at dine venner tænker om dig? Det tænker jeg er gode spørgsmål en gang imellem at overveje. Og måske ikke bare overveje, men netop udleve dit svar. Altså vær den ven, som du godt selv kunne tænke dig at have. Vær det, som du gerne vil have, at dine venner tænker om dig. Nogle gange kan vi komme til at gøre det nemmeste for os, og så glemmer vi vores venner.

Venner har så kæmpe betydning ind i vores liv. Venskaber er derfor noget, vi skal kæmpe for at gøre os umage med. Jeg har også prøvet perioder, hvor jeg ikke rigtigt synes, jeg havde nogen at gå til. Det er ikke særlig sjovt.
Samtidigt må vi huske på, at vi alle er mennesker. Vi fejler og vores venner fejler. Vi kan såre hinanden, og det kan tage helt vildt meget overskud, når der er uorden i venskaber. Derfor bliver vi nogle gange nødt til at få snakket nogle ting igennem og sagt undskyld, så vi kan blive gode venner igen.

Tag din ven med

En måde at være en ven på, er også at dele budskabet om Gud. Det gælder både med dem, som kender Gud, men også dem som ikke kender Gud så godt endnu.
Konnekt (Store Bededagsferien 17.-18. maj) håber vi, at mange vil invitere deres venner med, både dem, som kender Gud, og dem som ikke gør. For noget af det, som jeg oplever skaber stærke venskaber er, når jeg får en snak om de lidt dybere ting i livet. De ting som har betydning. Der hvor vi er ærlige om vores tanker.

Det vil der være rig anledning til på Konnekt. Så vær en ven og tag din ven med – det kan være, det kan åbne et nyt lag i jeres venskab.

Til sidst vil jeg udfordre dig til at sige tak til din ven. Send en besked, send en blomst, ring, duk op eller… Lad os hylde venskaberne i vores liv – for venner er mere værd end guld.
newcomic