Del:

Uelsket

Du kender godt udtrykket at have kronede dage, ikke? Det har Corona i øjeblikket, men der er en anden virus, der faktisk tager livet af langt flere.

Fuldstændig uelskelig

Hvordan kan jeg skrive i overskriften, at du er uelsket? Jeg ved jo ikke, hvem du er! Det kan jeg, hvis du er en af de mange unge, som har det sådan. Ikke at du er uelsket, men at du tror du er uelsket.

Du fortæller dig det måske flere gange om dagen. Fx når dit morgengrimme fjæs glor på dig i spejlet, eller når du føler dig som en gris, fordi du har spist for meget. Eller hvad med når du har talt lidt for højt eller lidt for lidt eller du har den samme trøje på, som den person, der truth be told bare er sejere end dig?

Okay, du dør nok ikke bogstavelig talt af den her virus, men en del af dig gør faktisk. Den tager glæden fra dig, hiver energien ud af dig og forhindrer dig i at udfolde den formidable person, som du er.

Hvis du er ramt eller har symptomer

Bare rolig! Selv om virussen er en sikker vej til selvværdsproblemer og fatale konsekvenser af sammenligningskulturen, er det muligt at slippe fri af den. Har du prøvet? Så har du nok fundet ud af, at selv om muligheden er der, er det ikke så let endda, og det kan komme igen. Men prøv et par tricks:

  1. Vejen til lykke er ikke at nå dine mål, men at opgive dem, siges det. Dine mål er sikkert for ambitiøse, og selv hvis du når dem, er du ikke lykkelig. Du vil bare synes, at det er ok. Så hellere være sat fri fra dem med mulighed for at være tilpas nu, som du er!
  2. Skriv en liste over personer, der har taleret i dit liv. Mange folk kommer til at give os en uheldig kommentar, som kan forfølge os resten af dagen, ugen, måneden, ja endnu længere. Sker det, så tjek listen: Står personen, som gav kommentaren, på listen? Hvis ikke, har du valgt, at personen ikke har taleret i dit liv, og så må du frit kaste det fra dig. Du behøver ikke forholde dig til alt, hvad der bliver sagt om dig eller tro, at det passer. Du kan også skrive en liste med ting, du ikke vil lytte til. Det kan fx være præstationer eller kropsidealer.

Til dig, der kæmper med at være uelsket, vil jeg fortælle sandheden: Du er hverken uelsket eller uelskelig. Hvordan kan jeg vide det, når jeg ikke kender dig? Fordi det ikke er op til dig, om du er elsket eller ej. Det er op til den, der elsker dig, og bottom line er, at det gør Gud.
newcomic