Del:

Troen er en radar i modgangens tåge

af
18. februar 2022

Når vi oplever modgang eller svære situationer kan det føles som en tåge, der er svær at se igennem, men troen viser vejen som en radar.

For noget tid siden så jeg Bjergkøbing Grand Prix, en sjov og hyggelig norsk stop-motion dukkefilm fra 1975, som stadig er meget populær i Norge. I slutningen kører hovedpersonen, Theodor Fælgen, i sin hjemmelavede racerbil gennem en tåge, som modstanderen sprøjter ud via en dysse lige foran ham. Theodor kan ingenting se, men så trykker Theodor på en knap, som får en radar til at dreje rundt bag på bilen, og så kan Theodor igen se vejen på en lille grøn skærm. 

Troens radar

Jeg har tænkt på, at som kristen fungerer troen lidt ligesom radaren. Ofte kan vi opleve, at vi ikke selv er i stand til at gennemskue situationer, eller se en klar vej igennem vores situation. Særligt i modgang og uvished kan vi opleve dette, og måske derfor er modgang en vigtig prøvesten på, om vi er villige til at gå i tro, når det virkelig betyder noget. 

En praktisk øvelse

Jeg vil gerne udfordre dig på, at Gud måske helt konkret vil vise dig, i hvilken ånd du skal tilgå en udfordring, du står i lige nu. Stop op, vent på Gud, og læg situationen over til Ham i bøn, idet du spørger hvilken attitude du skal have. Gud viser os ikke altid en konkret udvej, nogle gange minder han os bare om, at Hans gerning i Kristus er nok for os, og så får vi måske den nødvendige fred til at tage næste skridt. 

Derudover er det min erfaring, at bønnen hjælper både mine tanker og følelser på vej, for måske er mine planer ikke så store igen, når alt kommer til alt. Man behøver ikke hedde Job for at erfare det befriende i, at vores problemer mister deres betydning i sammenligning med Guds perspektiv. Min bedstefar sagde det sådan: ”Det går nok, og går ’et æt, så går ’et nok allivl.”

En tanke rummer en sætning, en følelse hundrede ord, men Helligånden viser vejenved længslerne Han sår