Del:

Test din jul på 5 minutter: Kommer du i julestemning i år?

af
11. december 2020

Vil du gerne i julestemning? Så skal du starte nu! Her er 5 grunde til, at du ikke kan mærke julen i hjertet.

1. Du glemmer adventstiden

Du forveksler advent (som betyder ’Herrens komme’) med december, der blot er en travl måned med høje forventninger. I stedet for at forhaste dig gennem gøremålene, så nyd roen og nærværet i at vente og være på udkig efter ham. Jesus blev født, uden at du gjorde noget for det. Det bliver også jul i år uden dine anstrengelser. Fokusér på ham, når du bliver revet med af december. Uden Jesus giver julen og adventstiden ingen mening. Glæden er noget af det første og største, der forsvinder, når du ikke tager dig tid til at mærke den.

2. Du tror på reklamerne

Du falder for reklamerne, som råber op i kulørte farver om, hvad du mangler for at sikre julen. Hvis du lader dem, dikterer de også, hvordan du succesfuldt glæder andre. I virkeligheden siger de, at dit og andres liv ikke er gode nok, og at I ikke slår til som dem, I er. Køber du ind på den?

3. Du dropper traditionerne

Traditioner bygger stemningen op, men hvad er de egentlig til for? Man kan hurtigt tro, at de er til for hyggens skyld, for vores skyld, for sjov skyld. Men faktisk er de en øvelse i at gøre planlagte ting, der helt konkret hylder Jesus som konge.

Jesus selv var planlagt, skønt hans velkomst i verden ikke just afspejler det. Og selv planlagde han også at låne et æsel påskedag, så han kunne ride ind i Jerusalem for netop at blive hyldet som konge. Alt fra Disneys Juleshow til kirkegang og klejner er traditioner, vi kan hylde Jesus med.

En bonus ved traditioner er, at du kan udføre dem, selv hvis du ikke er i humør til det. Faktisk kan de hjælpe dig til at komme i stemning! Traditioner giver forudsigelighed, og forudsigelighed giver ro. Med ro i sindet kan du bedre lade dig begejstre. Hvordan kan dine traditioner hylde Jesus?

4.  Du tror, du er følelseskold

Og det skete i de dage, at du hørte nogle genkendelige ord, som du ville ønske, gav dig et følelsesmæssigt eller åndeligt kick. Tjek dig selv. Er pointen, hvad du føler om det, der skete, eller ganske enkelt at det skete? Prøv bare at lytte til din skaber fortælle dig om, at han kom til verden, fordi du er her. Accepter hvad end der dukker op af følelser og tanker, når du hører, at Jesus gik ind i mørket alene af den grund, at han vidste, du var derinde. Måske, måske ikke oplever du et kick, og det afhænger julen heldigvis ikke af. Men du oplever noget. Hvad er det?

5. Du tror, julestemning og højt humør er det samme

Men det er det ikke. Juleberetningen er også historien om en ugæstfri verden, som tog imod Jesus med dårlige kår, mistro og mangel på omsorg. Senere blev han dræbt som en forbryder. Verden var den gang et hårdt sted, og det er den samme verden, vi lever i nu. Vi kan ikke altid være i godt humør, ikke engang i 24 dage i træk. Det er heller ikke afgørende for julestemningen.  Den rummer både forventningens glæde over Herrens komme, den byder på fest og forberedelser, og der er alvorsord om at tage imod Jesus, når han kommer.

Rigtig glædelig advent!
newcomic