Del:

Teologi er overvurderet! Kærlighed er undervurderet!

af
19. oktober 2015

Mine klassekammerater var ligeglade med alle mine gode argumenter – eller var de?

Jeg havde en meget stor oplevelse, da jeg startede på en ny skole her efter sommerferien. Det var det mest verdslige miljø, jeg nogensinde har været i. Der var bagtalelse og ingen overbærenhed, og når jeg fortalte nogen, at jeg kommer i IMU, fik de det underligste blik i øjnene. Kort sagt, så var jeg på en helt normal skole, hvor jeg var den ene ud af to kristne.

Ligeglade med argumenter

Noget andet som virkelig slog mig var, hvor ligeglade mine klassekammerater var med alle mine gode argumenter og velovervejede teologiske tanker (hvis jeg da selv skal sige det). Det var som om, de slet ikke hørte, hvad jeg sagde. De var fuldstændig ligeglade med, at jeg kan sige Jesus på det rigtige tidspunkt.

Men det var faktisk ikke det, der var den store oplevelse. For da der var gået et par uger, begyndte jeg at lægge mærke til at der var noget mine klasse kammerater faktisk lagde mærke til. For når jeg viste interesse for dem, og for de problemer de havde, og når jeg gerne ville være sammen med dem, også dem der var upopulære, så skete der noget.

Nogle syntes jeg var skør 

Nogle syntes bare jeg var skør, og de ignorerede mig, men der var nogle andre som lige pludselig kunne høre, hvad jeg sagde. Lige pludselig ville de gerne tale om tro med mig, uden det bare skulle handle om at modbevise, eller hakke ned på mig.

Det jeg lærte var, at for at kunne få lov til at sige Jesus på de rigtige tidspunkter, blev jeg nød til først at møde mine klasse kammerater der, hvor de er med interesse og kærlighed. Så kunne jeg få lov til at fortælle om Gud, samtidig med at jeg lyttede til dem.

Vær der for mennesker

Jeg ved ikke om jeg bare var heldig med min klasse, men jeg ved at i det at skulle kunne være der for mennesker på den måde, bliver jeg nød til at være fyldt på af Guds ord, Guds kærlighed og fællesskabet med mine IMU venner.

Så jeg vil stadig gerne være teolog, men lige nu skal jeg bare være sammen med min IMU om at blive fyldt på af Guds visdom og kærlighed, sådan vi sammen kan gå ud og møde mennesker, der hvor de er, og måske være med til at føre dem der hen hvor Jesus er.
newcomic