Del:

Tag det for givet!

af
29. marts 2016

Nogle gange kan man høre folk, der siger, at de tager livet for givet, og som regel opfattes dette som noget negativt. Og det er også sådan, vi normalt bruger udtrykket.

At tage noget for givet, betyder normalt, at man ikke tænker over værdien af dette, og at det nærmest er noget, som man har krav på.

Livets Gud

For nylig blev jeg far – for fjerde gang. Hvor er det fantastisk at opleve, og det tror jeg, at alle forældre vil give mig ret i.

Hvis jeg nu på fødegangen havde proklameret over for jordemoderen, sygeplejerskerne og min kone, at det med at blive far igen faktisk er noget, jeg tager for givet, så er jeg overbevist om, at de havde set skævt til mig – ja, måske endda havde givet mig en reprimande med på vejen.

Men jeg tager det faktisk for givet, at jeg endnu engang er blevet far. Ikke på den måde, at jeg ikke værdsætter den lille pige, der nu er mit ansvar og min glæde, men på den måde, at jeg netop må erkende, at det ikke er noget, som jeg har gjort mig fortjent til eller har krav på. Tværtimod!

Som kristen må jeg nemlig erkende, at livet er mig givet. Skænket af den Gud, der har magt til at skabe liv.

Sejr over døden

Denne erkendelse bliver ikke mindre, nu hvor påsken er over os, og vi endnu engang får mulighed for at fejre, at livets Gud vandt over døden, og skænker os det evige liv ved troen på sin søn, Jesus Kristus.

På den ene side tager jeg på ingen måde dette budskab for givet, men på den anden side bliver jeg netop nødt til at tage det for givet, for at jeg overhovedet kan få del i det.

Derfor: Med et nyfødt barn i mine hænder, vil jeg tage livet for givet, og opmuntre alle, der læser dette til at gøre det samme. Og når du selv har erfaret hvad dette egentlig betyder, så del det med alle på din vej:

"Gå og fortæl, at tom er hans grav.

Livet han vandt, da livet han gav,

gav det for os og købte os fri.

Frelse og fred han alle vil gi." (SOS 220, 4. vers)
newcomic