Del:

Starwars rykker for vildt!

af
28. februar 2020

Ja det er muligt at du der læser denne tekst tænker noget i stil med: kalder han det virkelig Starwars rykker for vildt, hvor gammel er han lige?

OK jeg må bekende, jeg er 40 år gammel, og jeg er vild med Starwars! Hvis ikke du kender Starwars universet, så vil jeg anbefale dig at se filmene. Starwars handler om den gamle kendte kamp mellem de onde og de gode. De gode Jedi-riddere som presses af den onde magt, bedst manifesteret gennem den faldne Jedi-ridder Anakin Skywalker som er blevet til Darth Vader. Det er fedt, det er vildt og selve tanken om, at et lyssvær kan bruges til at beskytte sig mod laserskud fra 1000 stormtroopers er jeg vild med. 

Det gode eller det onde?

Men det alvorlige i Starwars er jo at den engang så gode Anakin Skywalker, på et tidspunkt i hans liv står overfor det valg om at følge den mørke kraft der lover ham hævn men kræver troskab. Eller også skal han følge den gode kraft, der ser svag ud, men som lever af en profeti om at engang så skal den vinde herredømmet. Anakin vælger den onde side, ikke fordi han er dum, men han oplever at hans kæreste dør en skrækkelig død, og han selv bliver dødeligt såret, og ønsker kun hævn over selve livet. Anakin mister fokus og giver den onde fyrste lov til at bruge ham for den onde fyrste lover ham hævn over uretfærdigheden hvis bare lige han vil leve sit liv på den mørke kraft's side. 

Rent faktisk så tror jeg, at noget af det, der gør, at jeg synes Starwars filmene er så gode, er fordi, jeg kan se mig selv i dem. Ok, jeg har ikke noget fedt lyssvær eller en dødsstjerne. Men mange af de valg de centrale personer i Starwars står i, kender jeg alt for godt. 

Skal jeg vælge hævn over ham der gjorde mig ondt ? Skal jeg lyve overfor mennesker for at se bedre ud i deres øjne. Og hvad sker der hvis folk virkelig viste hvilke tanker jeg også engang i mellem har, er det så ikke bedre at tage en dragt på og fortælle en historie om mig selv som er god? 

Jesus kender det

Nej fordi jeg er kristen og tror på Gud, så kender jeg en der har al magt. Jeg kender en, der ved hvem jeg er helt derinde bag ved facaden, og så elsker han mig alligevel. Engang i mellem ser det svært ud - det er svært ikke at tage hævn eller bagtale. Det er svært at tro på, at der i vores verden findes noget som kan ændre alt. Men Jesus har fortalt os, at han for det første kender vores liv, han levede det jo selv, og så fortæller han os også, at han døde for sådan nogen som os, der ikke altid kan finde ud af at leve. Han gjorde det, fordi han elsker os, og fordi den profeti, der også er i vores verden, skulle gå i opfyldelse, nemlig at en dag vil Jesus komme igen, og da skal alting blive skabt om til det som ligner Gud nemlig Kærlighed. Jeg vælger Jesus, for han er selve livet. Men hvad med dig, hvad vælger du?
newcomic