Del:

Simpelt, sandt og signifikant

af
10. juni 2017

Nogle gange kan selv de mest kendte og banale sandheder pludselig blive store og enormt betydningsfulde. Det skete for nyligt, da jeg blev fuldstændig overvældet over noget, jeg troede, jeg havde styr på.

Jeg indrømmer gerne, at jeg til tider kan blive grebet af følelserne og derfor måske græder lidt oftere end mange andre mænd/drenge, jeg kender. Alligevel kom det bag på mig, da jeg for et par uger siden under åbningsmødet på Konnekt fandt mig selv siddende med tårerne trillende ned ad kinder, mens hele salen sang lovsangen ”Nåde”.

Nåden er nok

Jeg har sunget sangen mange gange før med stor fornøjelse, men jeg var ikke lige forberedt på den her reaktion. Det, der slog mig og helt fysisk overvældede mig, var den på mange måder helt simple og enormt befriende formidling af evangeliet, jeg hørte. I sangen synger man: ”Jeg ved din nåde / Er nok for mig”. I sig selv en ret enkel og lige til strofe, men den rummer alligevel en stor dybde. Guds nåde, alt det han ønsker at give mig helt ufortjent, er virkelig nok.

Ordet ”nok” kan måske virke lidt tamt og fladt, men det var faktisk det ord, der gjorde størst indtryk på mig. Jeg har ikke brug for mere eller mindre eller andet, end Guds nåde. Bibelens budskab er, at nåden er nok. Ja, senere i sangen understreges det endda ved at sige: ”Mer’ end nok for mig”. I mødet med Gud kan jeg smide alt, hvad jeg har i mine hænder og i mit hoved og høre, at hans nåde virkelig er nok.

Giv slip

Sangen slutter stærkt af med at sige: ”Mit hjerte, giv slip og lad nådens tid råde / Nyt liv har jeg fået” Den bøn har jeg virkelig brug for at leve i. Der er så meget i mit liv, der ikke ønsker at give slip, der ikke vil acceptere, at Guds nåde virkelig er nok. Jeg har brug for at blive mindet om, at jeg skal lade nådens tid råd.

Det gælder både i mit eget liv og i min relation til mennesker omkring mig. Jeg ved ikke, hvad det er i dit liv, der kan hindre dig i at lade Guds nåde være nok, men jeg tror, vi har brug for at minde hinanden om, at vi nogle gange må give slip, så vi kan høre den simple, men meget signifikante sandhed, at Guds nåde virkelig er mere end nok for mig. 
newcomic