Del:

Sex er noget vi deler …. Eller hvad ?

af
18. januar 2018

I øjeblikket kører der en historie i medierne, om to unge 15 årige der er blevet filmet, mens de har sex. Videoen er blevet delt på de sociale medier, og omkring 1000 unge står overfor at kunne blive sigtet for at dele børnepornografisk materiale.

Lad det være sagt med det samme: At dele sexvideoer med børn eller unge er noget svineri, det høre ikke hjemme nogen steder, det er ikke sådan vi vil behandle hinanden! Og så er det faktisk også ulovligt!

Men der er en anden dimension i denne debat. Jeg undre mig over, at der øjensynligt ikke er nogen, der mener noget om, at 15 årige unge har sex med hinanden. Man har meget travlt med at fordømme, at videomaterialet er blevet delt. Men hvorfor problematisere vi ikke, at videoen overhovedet er optaget? Eller hvorfor problematisere vi ikke, at to på 15 år har sex med hinanden?

Sex er en gave

Seksualiteten er en gave, en ufattelig stor og rig gave, givet til os mennesker at leve i. En gave der skal udfoldes inden for nogle rammer!

Rammen for sex med et andet menneske er ægteskabet. Det er ikke et ”one night stand” på en cafe, en tur i byen med lidt for meget alkohol, eller noget vi bevidstløst giver til alt og alle! Sex er simpelthen ikke en ret, vi har og kan og bruge, som vi vil. Det er en gave med et formål.

Sex er bestemt til at udfolde sig i rammen mellem en mand og kvinde i ægteskabet. Det skyldes at Gud ville passe på seksualiteten. Han ønsker, at vi mennesker tager det ansvar alvorligt, der ligger i at have et så intimt og nært forhold til et andet menneske, som udfolder sig i vores seksualitet.

Hvis vi tager sex ud af ægteskabet og giver den til forskellige personer, fordi vi ønsker at få et rent fysisk behov stillet, får vi slet ikke hele den gave, Gud ville give os. Gaven i at et andet menneske har set dig helt uden facade, og alligevel valgte dig til!

Sex er en del af et billede, på det Gud gør i frelsen – Han vælger os til, selvom vi ikke har de helt perfekte kroppe, de helt perfekte holdninger eller de helt perfekte liv at vise ham. Han vælger os til, fordi Han elsker os!

Vi vil værne om dig

At 15 årige unge har sex, optager det og andre deler det, taler om en mangel på refleksion hos både de unge og os der er forældre!

Vi står i IMU for en anden holdning til seksualiteten. Vi ønsker at støtte og vejlede og værne om både seksualiteten og rammen omkring det.

Det gør vi, fordi vi ser på seksualiteten som Guds gave, og det gør vi, fordi vi ser på dig, det enkelte menneske, som elsket og med uendelig stor værdi. Vi vil tale højt om, at du er elsket, at du har værdi, og at din seksualitet, din krop og din person fortjener at få det bedste i de bedste rammer!

Lad os hjælpe hinanden til at tale sundt og stærkt for en seksualmoral og et menneskesyn der vil mere end blot at se os som fysiske individer, der skal have stillet et behov!
newcomic