Del:

Sex, drugs and Alcohol

af
26. april 2018

Når vi taler om, hvad der oftest har bragt mennesker til fald, overfor de standarder de gerne ville leve efter, er det typisk disse tre: sex, stoffer og alkohol.

Erkendelsen af at det oftest er sex, stoffer og/eller alkohol, der har ødelagt et menneskes liv, har gennem tiden fået kristne til at have et meget anstrengt forhold til netop disse tre.

Men er vi generelt imod f.eks sex i IMU? Eller hvad med stoffer? Og er vi helt imod alkohol?

Ja og nej

Vi er på ingen måde imod sex i IMU. Vi vil faktisk tale stærkt om, at sex er en gave fra Gud!

Vi er heller ikke imod visse typer af stoffer. Eksempelvis er vi for morfin ordineret af en læge, der hjælper os mod smerter, når vi som mennesker har fået en skade.

Nå, men hvad så med alkohol, er vi imod det?

Nej da. Alkohol er som ingrediens i en drik ikke et problem, hvis vi bare ikke bruger den forkert.

Men hvorfor går det så, så ofte galt med sex, stoffer og alkohol?

Noget får magt i vores liv

Helt generelt må vi sige, at der hvor det går galt, er når vi lader noget få magten over os.

Der er talrige eksempler på, at selv moralsk stærke mænd og kvinder er bukket under for en af disse tre, fordi de lod noget tage magten i deres liv.

Vi er ikke imod alle ting, livet giver os mulighed for. Men vi vil som kristne tale stærkt for, at livet er givet os af Gud. Det er altså ikke os selv og vores nydelse, der er centrum i livet. Det er Gud og hans vision og plan for dig og mig.

Ja med omtanke

Sex, stoffer og alkohol har det med at tage magten over os. Derfor siger vi nej til at bruge det, uden for de områder som er sundt og godt for et menneske.

Sex er en del af kærligheden, derfor høre det til i ægteskabet. Alkohol er godt i vin og lignende for at få det til at smage. Stoffer kan, hvis det er ordineret af en læge, være til gavn for en patient i smerte.

Fælles for alle tre ting er, at de skal bruges med omtanke, og med tanke på at vi er et tempel for Gud ikke modsat.
newcomic