Del:

Så vær da lys!

af
7. december 2017

Julelysene begynder så småt at komme frem, og lige om lidt stikker det helt af. Der er lys i vinduer, lygtepæle og træer. Lys der skal lyse op i den mørke vintertid. Det er hyggeligt, pænt og på mange måde giver det en dejlig stemning. Lysene skal give lidt glæde i denne ellers så mørke vintertid.

Forleden gik jeg gennem gågaden i Århus, ned forbi Salling og deres famøse julelys. Det er helt vildt, så meget lys det giver! Der møder tusindvis af mennesker op for at se disse fantastiske julelys blive tændt.

Er jeg lys?

Men når julen er ovre, forsvinder lysene. Det hele bliver pillet ned, så vi kan have samme oplevelse næste år. Det får mig til at tænke - Gør vi det samme?

Jeg kan godt komme på gange, hvor jeg virkelig lyser, hvorefter jeg tænker, “så har jeg gjort, hvad jeg skulle”. 

Overvej lige hvis vi kunne lyse lige så meget op som julelysene ved Salling! Men i stedet for kun at lyse til jul, er vi lys hele tiden. Jeg ønsker at se flere IMU fællesskaber leve i mission. Flere fællesskaber der brænder og lyser for fuld smadder. Fællesskaber som lyser hele tiden og ikke kun ved specielle lejligheder.

Har vi overhovedet forstået evangeliet, hvis ikke vi vil have, at andre skal have lov til at opleve lyset? Har vi forstået, at Jesus er døde på et kors, for at vi kan få evigt liv med ham? Hvordan kan vi sidde til møder, uge efter uge, uden at ville dele det med vores kollegaer, klassekammerater eller fodboldvenner?

Når jeg kigger på mit eget fællesskab, ser jeg oftest et fællesskab, der tænker mest på sig selv. Vi er simpelthen egocentreret og det gør mig ked af det. Mit ønske er, at vi begynder at lyser meget mere for andre. Ligeså meget som julelysene ved Salling!

Kære IMU’er. Hvis vi allesammen lyser sammen, så kan vi lyse mere end julelysene ved Salling.
newcomic