Del:

Misundelse

af
8. april 2016

Hvorfor får hun lov til at bo godt og billigt? Hvorfor er han så klog? Hvorfor får hun lov til at lede folk til Jesus? Hvorfor bliver mit talent overset? Spørgsmålene er mange, når misundelsen går i gang med at sammenligne.

”For hvor der er misundelse og selvhævdelse, der hersker der uorden og alt muligt ondt. Men visdommen fra oven er først og fremmest ren, og desuden er den fredselskende, mild, omgængelig, fuld af barmhjertighed og gode frugter, upartisk og oprigtig.” (Jakobsbrevet 3,16-17)

Gud favoriserer ikke 

Det kan være nemt nok at glæde sig med andre, når jeg selv er glad og tilfreds med min situation. Men jeg finder det til tider udfordrende, når andre har eller får noget, som jeg gerne selv ville have.

Vi mennesker er så utroligt forskellige. Og Gud har unikke planer for hver enkelt. Så jeg kan begynde at ærgre mig over, at jeg ikke kun har brug for 5 timers søvn som en anden – eller jeg kan glæde mig over, at Gud har elsker mig som jeg er, og at han har taget højde for mit søvnbehov. Gud favoriserer ikke. Hans godhed mod mig er den samme, uanset hans godhed mod andre.

Lad Gud styre

Livet på jord er ikke fair. Derfor kom Jesus for at frelse og dømme.  Jesus er alt hvad vi behøver, og på jord finder vi ikke alt vi længes efter. Men vi har håbet om en ny himmel og en ny jord. Så lad os søge ham, følge ham på vejen dertil! Det er ikke ved at blive som dem vi misunder, at vi pludseligt bliver tilfredse med vores liv.

Vi må lade Gud vise os, hvem han har skabt os til at være, hvad han har givet os. Og når utilfredsheden indfinder sig, er det dumt at gå misundelsens emotionelt drænende og distraherende vej, for at finde det vi mangler. Gå i stedet til Gud! Han ved hvad der er bedst for os.

Græsset er altid grønnere på den anden side

Ud med misundelsens spørgsmål og ind med tanker som: Så hun bor et godt og billigt sted… Gud, dér er misundelsen, tilgiv mig og hjælp mig – og bor jeg egentligt det sted, hvor du vil have mig? Bruger jeg de muligheder du giver mig her? Og sejt at han er klog, måske kan han hjælpe mig? Og bruger jeg selv min special-designede hjerne efter din vilje for mig? Lyt til visdommen fra oven frem for misundelsen!

Græsset er altid grønnere på den anden side af hækken. Men Gud har i sin kærlighed sat mig til at bo her.
newcomic