Del:

Mindre moral i IMU!

af
10. oktober 2019

Jeg var barn i ‘90-erne og i min barndom kunne man ikke komme på nogen børnelejr, uden boden med alle mulige grineren ting: sjove blyanter, viskelædere, bolde, frisbee og så var der også det der armbånd, hvor der står: W.W.J.D., som står for: what would Jesus do?

Det er jo et meget sjovt spørgsmål at stille sig selv: Hvad ville Jesus have gjort, hvis han stod foran den virkelige langsomme ekspedient i Netto? Hvad ville Jesus have gjort, hvis han hørte mine venner i IMU bagtale? Hvad ville Jesus have gjort, når folk begår nogle af de der synder, som vi taler så meget om, man ikke må?

Mindre moral - mere kærlighed

Svaret på disse spørgsmål kommer tit til at blive besvaret med moral - altså hvad er den mest korrekte måde at leve på, hvilket jo er meget godt at stræbe efter.

Desværre har jeg bare mødt flere personer, som ikke har lyst til at være en del af IMU eller kirken længere, fordi de blev mødt af moral, da de fejlede, eller fordi de falder udenfor normen. 

Det kunne for eksempel være, fordi de drak lidt meget til festerne, var flyttet sammen med sin kæreste, er homoseksuel, blev gravid før ægteskab, havde nogle mindre konservative holdninger end IM er kendt for eller…

Der er ikke noget, der gør mere ondt på mig end at høre om mennesker, som ikke føler sig velkommen i kristne fællesskaber. For når jeg ser på Jesus, så møder han alle mennesker med kærlighed uden fordømmelse.

H.W.L.F.

Derfor er jeg også super inspireret af bevægelsen, som svarer på spørgsmål What would Jesus do? Deres svar er: He Would Love First.

Jeg drømmer om, at IMU bliver kendt for at være fællesskabet, hvor man oplever sig elsket, lige meget om man er hovmodig, homoseksuel, træt, lykkelig, klog, syg, nørdet, grisk, transkønnet, har konservative holdninger eller mere liberale holdninger - altså lige meget, hvem man er!! 

Det er godt at stræbe efter at ligne Jesus mere og mere! Også på det moralske område! For det er gode og sunde vejledninger Gud kommer med i Bibelen, men vi må ikke gå på kompromis med kærlighed til dem omkring os.

Jeg vil slutte med et citat fra bogen “En langt bedre vej”af Jacob Munk, som jeg bare synes er så frisættende:  “Hvor vi har været, og hvad vi har gjort, behøver ikke definere, hvem vi er i dag. Jeg er kristen - i lyset af hvad Jesus har gjort for os - overbevist om, at det hele er mere end tilgivet. Etik handler altid om, hvordan vi kan leve det gode liv ‘fra nu af’ - og hvis vi falder igen, så gentager vi bare ‘fra nu af’ og prøver én gang til”