Del:

Min perfekte Camino fiasko

af
27. september 2018

Det er ikke altid vores planer lykkedes. Men nogen gange skal vores planer mislykkedes, før vi ser hvad der egentlig betyder noget.

Kender du det med at have forventninger til en rejse, et projekt, et arrangement eller noget helt andet. Du har fortalt til mange mennesker, hvor meget du glæder dig. Forventningerne er høje, men så sker der bare det der ikke må ske.

Noget udefrakommende sker, og planerne bliver ændret. Det, du havde håbet på, lykkes ikke. Du står måske med tankerne: ”Så kan det også bare være lige meget! ” eller ”Jeg er en fiasko” eller ”Hvad skal jeg sige til de andre, hvis de spørger? Skal jeg bare lyve og dække over det som ikke lykkedes, som jeg forventede? ”

Min caminotur

I sidste uge vandrede jeg med min far i Spanien på Caminoen. Vi havde planlagt en rute, hvor vi ville ende ved det, man kalder ”verdens ende”, for det, havde mange fortalt, var en vildt god oplevelse. Men på turen skete der noget, som forhindrede os i at nå til verdens ende, på den tid vi havde til rådighed. Så vi valgte at tage bussen til en by tættere på, så vi stadig kunne nå at komme til Fisterre – verdens ende.

Kan det passe, at jeg er en fiasko?

Det var helt klart den bedste beslutning ud fra det, som nu var muligt. Men jeg var skuffet. Jeg skammede mig, fordi jeg synes, vi nærmest snød. Jeg tænkte: ”Min Caminotur med min far er en fiasko”. Jeg tænkte endda: ”Hvad skal jeg sige til folk, når de spørger, om det var en god rejse? ” Det rareste er jo bare at fortælle, at alt gik som det skulle, og det var den bedste tur i mit liv, men det var jo ikke sandt.  

Sådan tænkte jeg, men det blev ændret. Jeg fortalte til min far, hvordan jeg havde det. Han mindede mig så om, hvad vores mål egentlig var med turen. Vores mål var at tage lidt væk fra hverdagen, have tid til stilhed og samtale med hinanden og komme helt ned i tempo. Det handlede ikke om at gå et bestemt antal kilometer. Det, jeg tænkte var fiasko, blev vendt til succes. For vi var væk fra hverdagen, vi havde stilhed og gode (og nogle gange meget fjollede) samtaler med hinanden og vi kom helt ned i tempo.

Når du oplever, at du er en fiasko, så tal med din himmelske far om, hvad livet egentlig handler om. Du er Guds barn. Du er elsket. Det kan ikke ændres. Du er ikke en fiasko. For du er villet af Gud. Og det er mere end nok.
28. juli 2021

Husker du legen ‘Elsker, elsker ikke’? Den afslører selv de vildeste...[mere]

23. juli 2021

Når sommerferien er ovre, så kan vi igen mødes i IMU-fællesskaberne. Som...[mere]

8. juli 2021

Jeg ser faktisk mange kors ude i verden. De fleste bæres smukt rundt om halsen,...[mere]

28. juni 2021

Vi synger lovsang, fordi Gud har valgt at bruge al sin magt til at frelse os. [mere]

newcomic