Del:

Løgnen om det gode liv

af
7. oktober 2016

Jeg mødte en gang en skovhugger. Han havde levet 40 ret gode år af sit liv uden Gud. En dag fandt han ud af, at han levede på en løgn. Det var ikke en oplevelse han var meget for at beskrive, men han delte den med mig, for at vidne om sandheden.

Ansigt til Ansigt med Satan

Dybt inde i de finske skove, stod han en dag ansigt til ansigt med Satan. Satan ville have, at han nu skulle indgå en pagt med ham, han fulgte jo allerede efter ham. Det var der, den ellers ret frygtløse skovhugger blev bange som aldrig før. Han vidste slet ikke, at han fulgte den onde. Han havde ikke troet, at der var mere mellem himmel og jord. Det han fik fremstammet var: ”Gå tilbage til helvedet” hvorefter Jesus syntes at stå bag ham, og sige: ”Jeg har udvalgt dig til at følge mig. ” 

Sandheden

Da jeg mødte ham, havde han været kristen i 2,5 år. Han havde gjort op med sit gamle liv. Måtte forlade den kæreste, han havde elsket og boet sammen med i ti år, fordi hun ikke ville giftes. Desuden havde han nået at læse bibelen igennem 6 gange. Der stod sandheden, og den ville han kende. De gamle vaner og løgne om hans liv, måtte han til stadighed kæmpe med. Men han ville ikke længere holde sig til verdens løgne om det gode og nemme liv – for det var ikke sandheden – han ville holde sig til Guds ord. At finde ud af, at han var svag, en synder, der havde brug for Jesus, var hårdt. Men sandheden.

Løgne skal afsløres!

Han havde levet livet ud fra løgnen om at Gud ikke findes. En lignende løgn går på, at Gud er lidt ligeglad med, hvordan vi lever vores liv, hvis bare vi er ”gode” mennesker. Løgne skal afsløres! Er det sandheden om en stor, mægtig, personlig og kærlig Far, der har tanker og planer for dit liv?

Hvad vil du helst?

Vi bruger så meget tid på at søge efter det nemme liv, at vi glemmer at søge efter Gud, søge hans rige og leve efter hans sandhed om livet og døden. Vi fanges af verdens løgne om det gode liv.   

”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til faderen uden ved mig” (Joh 14,6)

Skovhuggeren er i hvert fald lykkelig for sin ny fundne kærlighed Jesus, der giver livet formål og dybde som aldrig før. 

Hvad vi du helst: Følge en beroligende løgn, eller leve efter den til tider ubekvemme sandhed?
newcomic