Del:

Lev gennemsigtigt

af
13. oktober 2018

Er du klar over, at der er nogen, der ser op til dig? At der er mennesker, der lærer af dine handlinger, og som, bevidst eller ubevidst, gerne vil ligne dig?

Min mor mindede mig, for mange år siden om, at der var nogen i min lokale IMU, som så op til mig. Dengang syntes jeg ikke at det gav mening, for jeg syntes ikke, at jeg var noget særligt, og overhovedet ikke sådan en som man så op til.

Vi lærer af hinanden

Som tiden er gået, har jeg fået øjnene op for sandheden i min mors ord. Der er faktisk nogen, der ser op til mig. Det er ikke fordi, jeg er et bedre menneske end dem, fordi jeg aldrig laver fejl, eller fordi jeg er helt vildt god til fodbold. Mennesker ser op til mig, fordi det er det, vi mennesker gør, når vi lever sammen.

Det er helt naturligt, at vi ser op til dem, vi lever iblandt. På den måde lærer vi også af hinanden og finder sammen ud af, hvordan vi skal navigerer igennem livet.

Det er faktisk rigtig godt, at vi kan se op til hinanden, og stræbe efter at ligne hinanden, fordi vi hver især er skabt med forskellige kvaliteter og svagheder.

Men der er et problem. Vi bygger facader op overfor hinanden og viser kun vores perfekte liv frem til hinanden. Så når man forsøger at leve op til sine forbilleder, er det den perfekte polerede facade, man forsøger at leve op til. Det er et forsøg, der på forhånd er dømt til at gå galt.

Lev gennemsigtigt

Det er ikke særlig sjovt, at skulle indrømme, at man begår fejl. Det er pinligt, ydmygende og flovt, at skulle erkende overfor et andet menneske, at man ikke er perfekt.

Jeg kender det selv alt for godt fra mit eget liv. Jeg har mange gange fortalt andre om nogle af mine fejl, og hver gang føler jeg mig som det usleste menneske i verden.

Hvorfor gør jeg det så alligevel? Fordi jeg gang på gang oplever, at mennesker kan spejle sig i min situation. Når jeg fjerner min facade og får sat ord på, at jeg ikke er et perfekt menneske, oplever jeg en lettelse, hos dem jeg snakker med. En lettelse over at de ikke er de eneste mennesker i verden, der ikke er perfekte.

Jeg stræber derfor efter, at leve så gennemsigtig som jeg overhovedet kan. Ikke fordi jeg er et perfekt eksemplar af den menneskelige race, men fordi jeg tror, der er nogen, der kan lære mest af mig, ved at lære af mine fejl.

Vil du være med til at gøre det samme?

Vil du være med til, at IMU skal være et fællesskab, hvor vi tør leve gennemsigtigt, fordi vi gerne vil det bedste for hinanden? Der er allerede nogen der ser op til dig. Så hvad enten du vil det eller ej, er du allerede i gang med at vise andre hvordan du syntes man skal leve livet.
newcomic