Del:

Kommentarsporet…

af
6. december 2019

Hvad er det lige man gør, når man scroller igennem sit Facebook feed, og rammer et kommentarspor, der suger al glæde og frimodighed ud af kroppen.

Kender du det - Man sidder dejligt behageligt i sin sofa. Mobiltelefonen er i hånden. Man scroller ned gennem ens Facebook feed, der er fyldt med mere eller mindre irrelevante reklamer, fjollede videoer og link til ting, ens venner har kommenteret eller syntes godt om.

Pludselig rammer man et opslag, der fanger ens interesse. Det handler på den ene eller anden måde om kristendom. Det kan være om IMU, Indre Mission, en kirke, nogen der udtaler sig om noget teologisk, eller en der spiller ind med en kristen vinkel på samfundsdebatten.

Du læser opslaget og bliver nysgerrig på, hvad de 472 personer, som har kommentar opslaget, mon har skrevet? Du begynder derfor at læse kommentarsporet til opslaget. Her finder du meget hurtigt den ene kommentar efter den anden, fra folk der kappes om at håne og nedgøre kristne, som fordomsfulde mørkemænd fra middelalderen, der tror på “himmelnissen” og udøver negativ social kontrol.

Tag debatten - i kærlighed

Jeg finder af og til sådanne kommentarspor, og jeg bliver en god blanding af trist, frustreret og mismodig, når jeg læser dem.

Hvis du også møder sådanne kommentarspor, og du har mod på det, vil jeg opfordre dig til at tage del i debatten og oversvømme kommentarsporet med Guds kærlighed.

Lad menneskene der skriver de nedladende, hånende og fordomsfulde kommentarer vide, at de er kendt og elsket af Gud! At Jesus døde for dem! At vi kristne ikke ønsker at fordømme mennesker - men tværtimod står i den samme synkende skude som alle andre, og vi har lige så meget brug for at Gud griber ind i vores liv, som alle andre mennesker har.

Vær ikke tilbageholdende med at fortælle menneskene at de er fantastiske, elskede og værdifulde skabninger, og at Gud brændende ønsker sig at være sammen med lige netop dem i evigheden.

Lad Guds lys skinne ind i disse menneskers liv, så de kan få et glimt af, hvem Gud er, og hvad Gud har gjort for dem.

Bed

Har du ikke modet til at tage debatten, kan jeg virkelig godt forstå dig - Det er yderst sjældent, jeg selv er klar på det. Men der er noget helt andet, vi kan gøre. Noget som nok i virkeligheden rykker mere end en Facebook kommentar.

Da jeg for nylig sad og læste sådan et nedgørende kommentarspor, blev jeg mindet om noget Jesus siger til hans disciple i bjergprædiken. “Elsk jeres fjender, og bed for dem, der forfølger jer…” (Matt 5,44). 

Der slog det mig. Det kan godt være du og jeg ikke har modet, kræfterne eller evnerne til at gå ind i debatterne på de sociale medier. Men vi kan altid bede for disse mennesker. Bede om at de må møde Jesus, og finde ud af hvad han har gjort for dem.

Påmindelsen blev en opmuntring til mig, om at begynde at bede for de mennesker jeg møder på Facebook. For det er noget jeg kan gøre, selv når jeg sidder mismodig, trist og frustreret i min sofa og læser Facebook kommentar.
newcomic