Del:

Kan Gud være nederen og god på samme tid?

af
19. november 2016

Du kender det måske. Der er en bøn, som du virkelig har bedt meget. Du har søgt Guds vejledning og bedt ham om, at vise den rette vej. Du ved, hvad du håber svaret bliver, men mon det er samme svar, Gud ser er det bedste?

Jeg har lige stået i en situation, hvor jeg virkelig har søgt Guds vilje. At han måtte give klarhed om, hvad der var den bedste vej at gå. Jeg havde en lille kamp med Gud for synes simpelthen, at han ville være så latterlig, hvis jeg ikke fik mit ønske opfyldt. Men det gjorde jeg ikke. Der skete ikke det, jeg havde bedt om – og dog. Jeg havde bedt om, at Gud måtte vise den rette vej for mig, at det måtte være hans vilje, der skete lige meget hvad.

Min Reaktion

Jeg var lidt bange for, hvordan jeg ville reagere, hvis jeg ikke fik min vilje! Ville jeg forsætte med, at synes Gud var latterlig, eller ville jeg kunne få et nyt perspektiv? Da det stod klart for mig, hvilken vej Gud viste, var jeg fyldt af en masse følelser. Ked af det, men samtidigt egentlig meget cool omkring beslutningen, hvilket jeg slet ikke forstod! (ja, nogen gange kan det være svært at forstå sig selv!)

Tillid

En dag under prædiken i min kirke, Aarhus Bykirke, gik det op for mig, hvordan jeg egentlig kunne være så cool omkring det.

Præsten fortalte om Daniels venner, som er ved at blive smidt i ildovnen af kongen, fordi de ikke vil tilbede en guldstøtte. Deres svar er: Lige meget om Gud redder os eller ej, vil vi ikke tilbede guldstøtten! (Dan. 3,17-18)

Den tillid til Gud, som vennerne viser her, er også noget af den tillid, jeg kan genkende, at Gud har lagt i mig. Selvom Gud ikke ville redde dem, så ville de stadig kun tilbede Gud. Selvom jeg ikke får, hvad jeg håber på, så vil jeg stadig følge Guds vej.

Han er Gud – Jeg er Menneske

Gud har givet mig en tillid til ham, som gør at samtidigt med, at jeg synes, Guds vejledning er nederen, så kan jeg stadig være helt vild med ham. Han kom med sin trøst selv der, hvor jeg synes, han var allermest nederen. Han er god og har stor omsorg for mig

Jeg har en tillid til, at Gud vil mig det bedste, lige meget om jeg får min vilje eller ej, for det er altså ham, som er Gud, og mig som er menneske.

Lige meget hvordan du har det med Gud, så er mit håb for dig, at du må komme til Gud med alle dine følelser, drømme, mistillid og tillid. For han ER god og vil dig det bedste!
newcomic