Del:

Kan Gud malke køer og rense toiletter?

af
16. oktober 2016

Tænk, hvis jeg kunne tjene Gud i min hverdag, sådan helt konkret. Tænk, hvis Gud faktisk kunne bruge min indsats i skolen eller på arbejdet til noget. Kære læser, det kan han!

Måske har du af og til læst i Indre Missions Tidende (IMT). På de sidste sider står der, hvis nogen er blevet ansat i Indre Mission — men ordene, der bruges, lyder: “N.N. er kaldet til en tjeneste som et-eller-andet”. Kald. Tjeneste. Det lyder måske meget fromt, men det er faktisk noget, som er helt nede på jorden.

Luther — igen, igen, igen

Luther havde indtil flere rigtig vigtige pointer, som vi virkelig har behov for at huske på i dag. En af hans meget revolutionerende bidrag til kirken var tanken om “kald og stand”.

Gud som bondemand og gymnasieelev

Kort fortalt: Når Gud skal gøre noget i denne verden, så gør han det oftest gennem mennesker. Han bruger det, som Luther kaldte en “maske”. Gud skjuler sig bag en maske (dvs. et menneske, dvs. dig!) når han handler i verden.

Gud ønsker at vi skal have mad at spise, og Gud ønsker faktisk også at give os den mad, helt konkret. Til at give os den mad bruger han en bondemand, som dyrker korn og malker køer, en lastbilchauffør, som kører varer til butikken, en købmand, som sælger, en mor eller far, som handler ind, en storebror, der laver mad og mange, mange flere.

Du er også kaldet

Prøv lige at stands op her. Luther selv sagde, at “det er Gud, der malker koen, gennem malkepigens kald”. Gud malker køer! Gud sidder på kontor! Gud går i skole! Gud renser toiletter! Gud skifter bleer!

Formålet med kaldet er at tjene andre mennesker. Så der, hvor du er, netop dér har Gud kaldet dig til at være, fordi han vil, at du skal være hans maske der.

Tilbage til IMT

Tilbage til IMT. Måske burde der også stå, at “Jens Hansen er kaldet til en tjeneste som gymnasieelev på St. Bøvling Gymnasium.” Men lige meget om det står i IMT eller ej, så er det sandt. Og det er også sandt, at du er kaldet til at være søn, datter, bror eller søster.

Tænk, at Gud kan bruge dig. Tænk, at du får lov til at tjene himlens og jordens skaber — ved noget så simpelt som at lave mad og gøre rent! Det er sandelige en fantastisk Gud, vi tror på!
19. april 2018

I søndags blev jeg i allerhøjeste grad skubbet ned af stolen af Gud – altså...[mere]

12. april 2018

Jeg har aldrig manglet noget, men når nogen begynder at snakke om, at jeg skal...[mere]

5. april 2018

”Det er rigtigt dejligt at mærke din brand.” Sådan sagde en mødeleder til mig,...[mere]

23. marts 2018

Et par år er gået med kamera i ryggen. Jeg er blevet filmet i mange forskellige...[mere]

Følg bloggen: