Del:

Jesus vandt en total tabersejr

af
26. oktober 2017

Jeg bør måske være mere imponeret, men for at være helt ærlig: Det irriterer mig, hvor vattet og svag Jesus ofte fremstår i Bibelen. Han virker ikke særligt almægtig, som han – i hvert fald i den vestlige verden fremstilles – kommer vandrende med sit lange hår, sin pletfri hvide kjortel og sine milde blå øjne.

Da Jesus hænger på korset, kunne det have været fedt med en magtdemonstration, hvor han virkelig slog i bordet og viste, at nok var han villig til at dø, men at det altså ikke var for sjov, at han erklærede sig som verdens frelser og den almægtige Guds søn. I stedet ånder han ud på korset. Fuldstændigt ydmyget, afkræftet, svag og magtesløs. En taber, kan man måske med rette kalde ham.

Men jo mere jeg har tænkt over det, jo mere har jeg ogsåvar var e der erden fremstilles - den vestlige verden  fået øjnene op for, at Jesus midt i sin svaghed viser verdenshistoriens mest gennemgribende og altomfattende magtdemonstration. Hverken før eller siden er der set noget lignende.

Den ultimative magtdemonstration 

Forestil dig en hær af 100.000 onde elite nazi-soldater med små sorte overskæg og armeret med dødbringende våben fra top til tå. Hvad kunne være en magtdemonstration mod disse krabater? Det kunne fx være en hær med moderne kampfly, mortérgranater og maskingeværer, der fuldstændigt tæppebombede nazi-hæren, så ingen kunne sætte spørgsmålstegn ved hverken styrkeforhold eller sejrherre. Det ville være en magtdemonstration af format. Men hvis jeg skal forestille mig en magtdemonstration, der i længder overgår denne – både i karakter og dimension, så ville det være en underspillet styrke.

Hvis en lille pige i lyserød sommerkjole og sløjfe i håret, med forsigtige skridt gik frem til nazi-soldaterne og med en rusten kniv alene nedkæmpede nazisterne, så ville det være en endnu større magtdemonstration. Den lille pige ville i al sin svaghed være fuldkommen uovervindelig.

Underspillet - mere end nok

Jesus vinder på samme måde stort ved som fuldstændig magtesløs og svag at nedkæmpe og overvinde vores altoverskyggende og ødelæggende fjender: synden, døden og Fanden. Tænk hvilken magtdemonstration han vil kunne vise, når han engang kommer i sin totale almagt. Vi har ikke engang set begyndelsen…

Så nok fremstår Jesus på mange måder vattet og svag, som han hænger dér på korset. Men selv som svag og vattet slår han fjenden skat mat. Det er da en magtdemonstration af format. Underspillet; ja. Men han behøver ikke mere end det!
25. juni 2019

Jeg elsker sommer – specielt når det faktisk er sommer. Ligesom sidste år, hvor...[mere]

21. juni 2019

Hvorfor er der ikke nogen der gør det? Hvorfor er der ikke nogen der forstår...[mere]

9. juni 2019

Overvej hvordan du kan inviterer en ven med[mere]

6. juni 2019

Der har lige været valg i Danmark, og vi har fået tudet ørerne fulde af, at vi...[mere]

Følg bloggen: