Del:

Jeg vil drosle ned – ligesom prinsgemalen

af
8. januar 2016

Der gik nærmest chokbølger igennem hele nationen, da Dronning Margrethe udtalte de overraskende ord i sin nytårstale: ”Min mand har besluttet at drosle ned”. For mig er det blevet en udfordrende overskrift for 2016.

At prinsgemalen går på pension rager mig ærlig talt en papand, men formuleringen ”at drosle ned” har på en sjov og overraskende måde levet videre i mit hoved, lige siden jeg hørte den nytårsaften.

Måske er det, fordi det er en overraskende vending, som jeg ikke har hørt i meget lang tid. Måske skyldes det, at ordet drosle i sig selv er virkelig skørt. Prøv, selv at sige det nogle gange. Det er næsten komisk. Drosle.

Den vigtigste grund til, at ordet har hængt ved, er nok, at jeg begyndte at stille mig selv spørgsmålet: ”Er der noget, jeg skal drosle ned for i det nye år?”

Er det positivt at drosle ned?

I en tid hvor vi hele tiden skal præstere maksimalt og yde vores bedste, kan det virke direkte dumt at tale om at drosle ned. Jeg tror dog, at jeg kan have brug for lige netop den overvejelse. Er der noget i mit liv, som jeg skal nedprioritere, så der kan blive bedre tid og plads til noget andet? Det behøver faktisk ikke udelukkende være negativt og et tegn på svaghed, at jeg vælger at drosle ned for noget.

Nogle gange kan det virke som om, at det giver prestige at have travlt. Det er som om, det er positivt at have udfordringer med sine prioriteringer, for det betyder jo, at man har gang i mange ting og dermed lever et interessant liv.

Året hvor vi drosler ned

Jeg har givet mig selv den udfordring, at 2016 skal være året, hvor jeg drosler ned. Ikke for de vigtige ting, men for alt det andet fyld, som jeg presser ind for at føle, at jeg er noget særligt. Jeg vil drosle ned for mine skyhøje krav til mig selv om perfektion på arbejdet. Jeg vil drosle ned for min iver efter altid at have en mening om alting, og give udtryk for den overalt. Jeg vil drosle ned for mine forsøg på hele tiden at have styr på alle de andres liv. 

Så er der også en masse ligegyldige ting, som lige så godt kan komme med, når jeg er i gang. Jeg vil drosle ned for mit forbrug af serier på Netflix. Jeg vil drosle ned for al den ligegyldige surfing på nettet. Jeg vil drosle ned, så jeg kan få bedre tid og plads til det centrale.

Er der noget, du vil drosle ned for?
newcomic