Del:

Jeg SKAL være lykkelig

af
4. oktober 2015

Vi jager konstant efter det perfekte liv, men lykken finder vi kun hos Gud.

Medierne, samfundet og ikke mindst reklamerne pisker os og dikterer, at vi skal være lykkelige. Og er du det ikke, er det din egene skyld, for enhver er sin egen lykkesmed. Derfor kæmper vi for at få det hele til at hænge sammen. Kæmper, løber, slider og har aldrig tid til at nyde øjeblikket. Vi jager efter det perfekte liv, den perfekte krop, kæreste, uddannelse, arbejdsliv, de fedeste oplevelser, de rigtige venner - listen er bare så lang.

Et kvik-fix?

Hvordan får jeg det - er der noget kvik-fix? Nogle vender sig mod ekstremsport for at føle suset, andre mod kviklånenes paradis af kontanter i hånden. Men vil al den jagen gøre mig lykkelig? Kviklånene fanger, og renterne hober sig op, de uendelige muligheder og valg gør at mange bliver fuldstændig lammet og ikke kan vælge. Misundelse, mismod og mistrivsel er snublende nær.

Mere lykke til de ugudelige?

Salmisten Asaf bruger begyndelsen af Salme 73 på at give plads til sin forundring og misundelse. Hvorfor er de ugudelige mere succesfulde og lykkelige end mig? "Jeg måtte se de ugudeliges lykke. De lider ingen kvaler, deres kop er sund og fed (Det var godt dengang!). De har ingen del i menneskers nød, de bliver ikke ramt som andre mennesker."

Senere i salmen får Asaf lov til at se sit liv i et større perspektiv, i dets rette sammenhæng, da han kommer til Herrens helligdom.

Sand lykke

Sand lykke finder ikke, der hvor medierne og samfundet siger, den er. Jeg finder den heller i mig selv. Jeg finder den kun hos Gud, for der er jeg hjemme, der får jeg det rette perspektiv på mit liv. Med det som udgangspunkt behøver jeg ikke jage mere, men kan nyde det liv, Gud har givet mig. Gribe de gode venner, øjeblikke, evner og oplevelser, som Gud giver.

Jeg skal være lykkelig, og det kan jeg blive - hos ham!
12. september 2019

Nathanael spurgte: »Kan noget godt komme fra Nazaret?« Filip sagde til ham:...[mere]

5. september 2019

Giv mig svaret! Hvad er det, der gør jeres kirke speciel? Hvordan har I fået en...[mere]

25. juni 2019

Jeg elsker sommer – specielt når det faktisk er sommer. Ligesom sidste år, hvor...[mere]

21. juni 2019

Hvorfor er der ikke nogen der gør det? Hvorfor er der ikke nogen der forstår...[mere]

Følg bloggen: