Del:

iPad = en kærlighedserklæring

af
14. februar 2014

I dag er det ikke nok at sige det med blomster. Apple's Valentine’s Day-reklame fortæller, at en iPad er "Vejen til din udkårnes hjerte", og foreslår at man indgraverer: "Jeg elsker dig, som du kan se". Men er det kærlighed?

Hvis dit kærlighedssprog er at modtage gaver, og du samtidig har cravings efter en iPad, kan reklamen selvfølgelig have en pointe. For ja, iPad'en er lækker. Intet ondt ord om selve iPad’en, men overvej lige hvad sådan en reklame gør ved vores forståelse af ordet kærlighed. 

Er gadgets og velstand det vi lever for? Det største vi kan give hinanden?

Der er ikke noget Satan hellere vil, end at give os et falsk billede af Gud. Et falsk billede af hvem han er, og hvad han har skabt os til, skabt os af og skabt os i – nemlig kærlighed.

Jesus delte ikke lækre bedekåber ud, for vise at han elskede mennesker. Han forvandlede vand til vin, men det handlede nærmere om at forhindre en elendig start på et ægteskab, end om velfærd. Deri består kærligheden: ikke i at vi har elsket Gud, men i at han har elsket os og sendt sin søn som et sonoffer for vore synder. Hans kærlighed handler ikke om show-off. Den handler om offer. At ofre sig.

Hvordan viser vi den slags kærlighed?

Får du lyst til at begribe begrebet kærlighed? Kig på 1. Korintherbrev kapitel 13 og 1. Johannesbrev kapitel 4. Undersøg forskellen på eros og agape.

Min kæreste fik IKKE en iPad d. 14. februar...
newcomic