Del:

Indre Mission har et imageproblem

af
24. oktober 2019

Ja, jeg ved, at det er en påstand, som man kan være uenig i. Og jeg kan heller ikke helt finde ud af, om jeg mest skrev det for at få dig til at klikke ind for at læse blogindlægget. Men hold fast, for jeg har faktisk noget at sige om emnet, også selvom jeg har snydt dig herind.

Same/same

Mørkemænd, Faster Anna, fundamentalister, snæversynede, indoktrinerende livshader. Ja, kært barn har som bekendt mange navne. Og et indre missionsk ”barn” får klistret lidt af hvert på sig, hvis man, som jeg gjorde, lige scroller igennem et par facebook artikler med Indre Mission i centrum.

Nu ved jeg ikke, om du oplever dig selv som en livshader, men jeg har svært ved at genkende mig selv i nogle af de påklistrede statements om os i Indre Mission. Men antagelsen af, at Indre Mission er sådan nogle lever i bedste velgående mange steder. For et par år siden var jeg i et radioprogram og debattere med en mand fra ateistisk selskab, som var vokset op i Jehova’s vidner. Og værten fik let og elegant blandet Indre Mission og Jehovas vidner sammen, som om det var same/same. Hvilket det overhovedet ikke er, hvis du er i tvivl.

Hvilken vej?               

Hvad er løsningen? Tja, jeg kunne sige: det ved jeg ikke og slutte bloggen her. For det gør jeg ikke! Men det ville også være et lidt nedern blogindlæg, så jeg har efter en god gåtur et forslag. Jeg tror ikke, at det kommer til at ændre sig overhovedet før vi begynder at sætte det vigtigste i forgrunden, når vi møder mennesker. Hvis det mennesker møder, når de møder Indre Mission, er min holdning til det ene eller andet fremfor det vigtigste. Hvis det man først og fremmest møder er en holdning til sex, alkohol eller abort, så efterlader man det indtryk, at Indre Mission handler om moral. Jeg er træt af, når de ting eller kønsidentitet eller spørgsmålet om kvindelige præster - et spørgsmål, hvis svar i øvrigt er mindre ensrettet i Indre Mission end nogen vil gøre det til – kommer til at stå forrest, når folk møder Indre Mission.

Man ændre kun det her et menneske af gangen, og jeg vil bede dig om at hjælpe til. Indre Mission handler nemlig ikke først og fremmest om holdninger. Det handler faktisk heller ikke først og fremmest om vores image. Det handler først og fremmest om at få lov til at fortælle andre om det jeg selv er grebet af – troen på Jesus. Så næste gang nogen spørger dig til Indre Mission eller det kommer til at handle om tro, så drop moralhåndtagene og brug i stedet din tid på at dele, hvorfor du tror på Jesus. Det er ikke alene mere interessant – det er det, der har kraft i sig til at forandre hjerter.

Hvad så med holdningerne? Jo, de skal da være der. Men lad os tage dem lidt nede af vejen med hinanden i stedet for.
newcomic