Del:

IMU på plakaten – Jesus til mennesker!

af
25. oktober 2018

Jeg har netop set, de gode IMUére, der deltog i DR programmet ”indefra med Anders Agger” på tv. Det har på alle måder været en god proces, mens optagelserne har forløbet.

Som landsleder i en stor bevægelse som IMU, er det altid super spændende, at være med til, at sætte de rigtige rammer for interne såvel som eksterne medier. Men lad os nu være ærlige, Indre Mission har et ry i den brede befolkning, som ikke altid er det mest flatterende.

De sure kommentarer

Jeg havde faktisk også en frygt helt bagerst i hovedet, der handlede om at programmet, og journalisternes arbejde med at klippe det, nemt kunne blive ret negativt. Jeg havde nok en forventning om, at vi godt kunne lande i en decideret ”shitstorm”. Det var ikke fordi, at jeg var usikker på, om IMUerne i Aars kunne klare sig. Det var heller ikke fordi, jeg var og er ked af det, vi står for, eller bange for at præsentere det. Helt som jeg havde regnet med, var IMUerne fantastiske, vores budskab vildt fedt, og fællesskabet genialt!

Det handlede og handler om alt det, som kan ske, når en sensationshungrende presse vælger at præsentere noget, som er underligt for mange. Det handler om, at verden omkring os simpelthen ikke forstår, at kernen i at tro på Gud er at erkende at Jesus skulle dø og opstå for mine synder.

Verden omkring os bliver helt vilde i øjnene og distancere sig fra en tanke om, at der skulle være en absolut magt i vores verden, som er almægtig og kærlig, men også kræver lygdighed. Og så handler det om, at vi alle er lært op i, at det er os selv, der har førstepladsen i vores liv og ikke noget så tåbeligt som Gud.

Dem der har fulgt medierne, har også set, at der kom kommentarer, der minder om det, jeg beskriver. Der var deciderede svinske kommentarer, men det må vi forvente.

Ærlighed rykker

Men jeg fik mig en overraskelse. Flere af de henvendelser, jeg har fået bagefter, fra vildt fremmede mennesker, er kommentarer, der fortæller, at de i mødet med vores fantastiske unge og deres stærke tro er blevet rykket. Der er flere som stiller spørgsmålet: Ham der Gud hvem er han? Og vil han også mig?

Stillet overfor de unges tro og deres tilgang til troen, deres erkendelse af at Gud er almægtig, hellig, vred og kærlig på en og samme tid, har rykket nogle mennesker hen mod en erkendelse af, at de bare må vide mere om ham.

For mig er det, det der skinner igennem. IMU er, og skal være, et fællesskab hvor kærligheden, og den glæde den giver, skinner så kraftigt, at andre mennesker ser IMU´s fællesskaber som et sted, hvor de kan møde den opstandne Jesus.

Jeg har derfor også lyst til at takke de unge i Aars, der med mod og vilje, og ægte kristen kærlighed, valgte at stå frem – I er for seje!

Lad os andre lære af dem, og villigt stille os til rådighed når nogen spørger. Lad os hjælpe hinanden til at være i mission. Jesus til mennesker - det er det, vi er Indre MISSIONS ungdom om.
newcomic