Del:

Hvad er målet?

af
29. marts 2019

Jeg har været til politisk ungdomsmøde i Odense. På mødet mødte jeg en gruppe nysgerrige og engagerede unge. Samtidig blev jeg mindet om, hvor vigtigt målet for vores arbejde er.

Jeg ved ikke hvor mange af jer, der læser med på bloggen her, der egentlig er en del af en politisk ungdomsforening?

Jeg er selv konservativ - men lad det nu ligge.

For 3 uger siden var jeg inviteret til at komme og holde et oplæg for radikal ungdom i Odense, om hvad vi som kristne står for. Ham der inviterede mig skrev som begrundelse for at spørge mig, at ”vi er jo ret sekulariserede men er meget nysgerrige på, hvad I som kristne faktisk mener”

Jeg skal ærligt sige, at jeg faktisk var overrasket over at få den forespørgsel.

Samtale er vigtigt

I Odense mødte jeg en gruppe på 7 meget spørgelystne unge, der både var super glade for, at vi kunne samtale sammen. Samtidig var de kritiske over for min tilgang til livet, at der skulle findes en Gud, der har skabt det hele på 7 dage, og at denne Gud eksistere i dag. I løbet af aftenen snakkede vi om så forskellige emner som klimavenlig kristendom, sex før ægteskabet og hvilket ansvar vi har for vores næste.

På trods af at det da medførte en del undren fra de unge, da jeg meddelte, at jeg tror på en Gud, der vil komme igen og dømme levende og døde og frelse dem der tror på ham. Og selvom vi ikke altid var enige, slog det mig, hvor tæt på hinanden vi alligevel var.

De her unge havde, ligesom jeg, et ønske om, at være med til at gøre verden til et bedre sted at leve. De mente, ligesom jeg, at kærligheden mellem mennesker til tider er ret så kold. De havde, ligesom jeg, også en oplevelse af, at unge i dag lever i et pres med stress og jag, og at det skaber en stor gruppe af unge, der føler sig forkerte og måske ligefrem fravalgte af samfundet.

Det rigtige mål

Mange af de ting de ville og vil, er det sammen kan jeg også godt nikke til. Forskellen på os, var hvad vi tænker og håber om fremtiden. For de unge i radikal ungdom var målet at få det maksimale ud af dette liv. For dette liv var deres horisont. For mig er målet at blive frelst hjem til Jesus, den dag jeg dør, eller den dag han vælger at komme igen, før jeg dør.

Det er igen gået op for mig, hvor vigtigt det er at have det rigtige mål for livet. Det er godt at kæmpe for at få en god karakter i skolen, det er vigtigt og rigtigt at forsøge at være et godt menneske, men det vigtigste er at nå det endelige mål, som er frelsen hjemme hos Gud.

Som kristne lever vi med både ”nærlys og fjernlys” tændt på samme tid. Vi lever i dette liv og skal i dette liv leve Jesus ud til andre. Mennesker skal kunne se Jesus, når de møder os. Men vi lever også med et ”fjernlys”, et håb om en evighed hjemme hos Gud. Det er vores håb og glæde. De unge i radikal ungdom var super dedikerede omkring deres mål i livet. Jeg håber, at vi som kristne er lige så, eller endnu mere, dedikerede end de unge i radikal ungdom med målet for vores liv. Frelsen hjemme hos Gud.
3. april 2020

Corona-virussen er over os. Vi er alle sendt hjem i frygt for smitten der kan...[mere]

27. marts 2020

PÅSTAND: Bibelen består af en lang række tekster, som er skrevet ind i en...[mere]

16. marts 2020

For et halvt år siden, skulle min kone og jeg flytte i rækkehus. Hele vores...[mere]

9. marts 2020

Jeg møder nogen gange nogle folk, som oplever, at der ikke rigtigt sker noget i...[mere]

Følg bloggen: 

newcomic