Del:

Hvad er du stolt af?

af
8. december 2018

Jeg vil gerne dele en hemmelighed med dig. Jeg er noget så absurd som en brøndbyfan. En hemmelighed som jeg tror kunne have påvirket min ansættelse, hvis de nu altså havde vidst det.

Lad mig fortælle om en af de vildeste oplevelser jeg har haft i mit liv. Vi er i august 2010, vi er samlet over 20.000 mennesker, alle sammen for at opleve det samme: en fodboldkamp.

Oplevelsen kom i starten af kampen, hvor hele stadion bogstaveligt talt gyngede, imens alle sang med på en slagsang som lyder: ”Stoltheden er kolossal, helt unormal, vi står sammen om vor klub, Brøndby IF! Vores vilje er af stål, et fælles mål, vi står sammen om vor klub, Brøndby IF.” Alle på stadion hoppede i takt imens vi sang - en vild oplevelse!

Stoltheden og glæden over at være en del af noget stort er noget af det vildeste jeg har prøvet. Det har fået mig til at tænke, om jeg egentlig ikke burde være stolt over noget andet. troen på Jesus.

Den svære stolthed

Paulus siger i Rom 1,16 at han ikke skammer sig ved evangeliet, for det er jo Guds kraft til frelse for alle dem som tror. Andre steder i hans breve, beskriver han endda evangeliet som sit eget.

Men hvad er det, der gør at jeg sagtens kan stå ved at jeg holder med et fodboldhold, som alle andre er enige om at hade, men når det handler om min tro, så kan jeg næsten føle at jeg skal undskylde for det i samme sætning som jeg bekræfter det i.

Hvad er det der gør, at min stolthed over at være kristen, og den som Paulus giver udtryk for, er så milevidt fra hinanden?

Glæden er større end skammen

Jeg tror at noget af forklaringen kan findes ud fra hvor jeg lægger mit fokus. Jeg kan tit fokusere på alle de ting jeg ved er upopulære for folk som ikke er kristne, - måske også for dem som er - og på baggrund af det skamme mig – eller som minimum ikke være stolt af det.

Med det i baghovedet, hvad er så egentlig grunden til at jeg stadig tror? Kunne det ikke være fordi der rent faktisk er mere at glæde sig over, end hvad der er at skamme sig over?

Kan du finde 3 ting, som er værd at være stolt af?
newcomic