Del:

Hold ud i løbet!

af
5. februar 2016

For en måned siden fik jeg en ret udfordrende mail. Min bror spurgte, om jeg ikke havde lyst til at løbe Lillebælt Halvmaraton sammen med ham til maj.

Selv for en person med normal kondition kan det lyde som en stor udfordring. For mit vedkommende – 106 kg dødvægt skabt ved alt for meget junkfood og ingen sportsudøvelse – var udfordringen nærmest rædselsvækkende.

Jeg tænkte en del over det og svarede: "Hmmm... en spændende udfordring må jeg sige, og jo mere jeg tænker over det, jo mere bliver jeg tændt på det. Der er godt nok lang vej fra min kondition og vægt pt., men så er der jo motivation og deadline. Så: Meld os til :-)"

Det er bibelsk at løbe

Det med at løbe er blevet et stærkt billede for mig på det at være kristen. Billedet bruges også flere gange i Bibelen (1 Kor 9,24; Fil 3,14; Hebr 12,1), men det er vokset for mig, efter jeg selv er begyndt at løbe.

At være discipel er at sige ja til Jesu udfordrende "Kom!". Det kan være skræmmende, for vi har indtaget masser af junkfood, og noget i vores natur strider mod at følge ham.

Men nu har vi sagt ja.

Så følger træningen. Vi har et mål, et himmelsk håb, som vi kan skue frem imod, men alt for ofte kommer vi til at sænke blikket, og det bliver hårdt. Der er huller i vejen, dårligt vejr, ondt i benene, lysten til en Big Tasty og alt muligt andet, som kan få os til at droppe løbet.

Men vi har jo sagt ja.

Vores natur forsøger at overtale os til at lade være at løbe, og derfor bliver vi nødt til at lægge en plan. Der skal en vis rutine og gentagelse til. Det gør ondt, og derfor bliver vi nødt til at fokusere på målet. Udstyret skal være i orden – gode sko, løbetøj, styr på ruten (Ef 6,10-18) – og man skal huske at varme op.

Og vi gentager vores ja.

Helligånden kan nogle gange virke som en modvind, der tager pusten fra os. Midt i det, kan det være ekstremt hårdt, men det gør os udholdende. Andre gange virker Han som en medvind, der bærer os frem.

Du kan vide alt det rigtige om løbet…

…men du erfarer først "blæsten", når du går uden for og løber!
newcomic