Del:

Hold op med at skabe dig (selv)

af
8. januar 2017

Når man skal oprette en profil på Facebook, kan man på den danske version stadig kun vælge mellem, om man er mand eller kvinde, når man skal indtaste ens grundlæggende oplysninger. Men hvis man f.eks. bor i England, kan man vælge mellem 71 forskellige køn f.eks. Bi-kønnet, transmaskulin, polykønnet, toåndet-person osv.

Det sande jeg

Hvorfor Facebook har givet denne mulighed, svarer Facebooks politiske direktør i UK Simon Milner på: ”Det er en prioritet for os at sikre, at vores brugere føler sig komfortable, og at de kan være deres sande selv, mens de bruger netværket.” (min oversættelse)

Formålet med at definere 71 forskellige køn er for Facebook altså, at man skal have mulighed for at være den man i virkeligheden er, uden man skal passe ned i en kasse, hvor man ikke nødvendigvis føler sig hjemme. Om noget lignende vil kunne ske i Danmark, er uvist, men udviklingen går for mig at se i den retning.

Biologisk set vil der nok stadig være stor enighed om, at der er to køn, men kigger man på kønsidentitet ud fra et sociologisk perspektiv, vil man også i Danmark kunne finde mange typer. Også allerede nu.

Et kerneløst samfund

Jeg er på ingen måde ud på at miskreditere de mange danskere, der kæmper med deres kønsidentitet. Men at vi kan definere 71 forskellige køn, ser jeg som et udtryk for, at vi lever i et kerneløst samfund, hvor hver enkelt er henvist til at definere sig selv. Hvor hver enkelt selv skal afgøre, hvem de i virkeligheden er, og hvad de føler sig som. Det er konsekvensen af et samfund, hvor vi har sat os selv på tronen.

Bibelens Budskab

Jeg tror, at bibelens budskab er et andet: Et budskab, hvor jeg netop er fri fra at skulle definere og skabe mig selv, hvor jeg er fri for selv at skulle bære alle konsekvenser af mine valg, og hvor jeg får at vide, at jeg er underfuld skabt og elsket, som den jeg er - med alt hvad jeg er. Det budskab har magt til at forandre mennesker og i sidste ende forandre vores samfund. I mødet med Bibelens budskab vil mange stadig kæmpe med deres kønsidentitet. Men i det møde befries vi fra selvets tyranni, og det selv at skulle definere, hvem man er. Der får vi givet en kerne - et selv af ham, der definere alt.

IMU kan og bør være det sted hvor det budskab leves ud. Stedet hvor man bliver elsket og accepteret som den man er.
21. maj 2019

Kender du det at have god tid og så alligevel komme for sent, fordi du i...[mere]

16. maj 2019

I år stikker det helt af. Teksten på den danske Melodi Grand Prix sang er helt...[mere]

10. maj 2019

Så blev der trykket på valgknappen, hvilket unægteligt betyder, at den kommende...[mere]

2. maj 2019

Her den anden dag skete der noget for mig sent om aftenen. Jeg havde brug for...[mere]

Følg bloggen: