Del:

Her er jeg, send mig!

af
20. marts 2015

Da jeg var yngre, var der en del, der rendte rundt med t-shirts af en ælling, som spurgte helt uforstående: "Mig! Skal jeg arbejde?". Arbejdet var tænkt helt anderledes fra starten af!

"Mig! Skal jeg arbejde?". Man kan nogle gange støde på denne negative holdning i forhold til det at arbejde i samfundet, og jeg oplever også sommetider, at jeg møder den helt ind i vores kristne fællesskaber, ja, jeg kan nogle gange selv tænke således. Arbejde betragtes ofte som noget træls.

Hvad kan dette skyldes?

Adam får efter syndefaldet denne besked af Gud:

"Fordi du lyttede til din kvinde og spiste af det træ, jeg forbød dig at spise af, skal agerjorden være forbandet for din skyld; med møje skal du skaffe dig føden alle dine dage. (…) I dit ansigts sved skal du spise dit brød, indtil du vender tilbage til jorden," (1 Mos 3,17.19)

Men det er ikke ensbetydende med, at arbejdet var tænkt således fra begyndelsen af. I kapitlerne forinden læser vi jo om, hvordan menneskene bliver tildelt forvalteropgaven, og det er i den grad noget positivt (1 Mos 1,26; 2,15).

Arbejdet kommer fra Gud

Arbejde er noget, Gud har givet os. Alt for ofte bliver det en sur pligt, men sådan skal vi ikke se på det!

Du har fået givet nogle evner og en plads i fællesskabet. Det er et stort privilegium og noget, du må benytte dig af.

Måske sidder du med i IMU-udvalget? Måske er har du øje for den enkelte? Måske spiller du i bandet, står for sliksalget eller noget helt femte?

Det kan også være, at du ikke rigtig føler, du har en opgave, men læs så dette: "For ligesom vi har ét legeme, men mange lemmer, alle med forskellige opgaver, således er vi alle ét legeme i Kristus, og hver især hinandens lemmer." (Rom 12,4-5).

Du har en vigtig funktion

Du er en del af legemet, og du har en plads og en opgave i fællesskabet. Hvis du ikke ved hvilken, så bed Gud om at vise dig den.

Og sig så, som Esajas gjorde, da han blev kaldet af Gud: "Her er jeg, send mig!" (Es 6,8). Vær villig til at lægge dine evner frem for Gud, og lad ham bruge dig.

Hvis du tør gøre dette, er jeg overbevist om, at du vil opleve at se mere af, hvem Gud er.

Tør du?

 

Daniel er ungdomskonsulent i Region Midt.

Læs mere om ham her.
newcomic