Del:

Helligåndens uenighed

af
2. november 2017

Det er ret tydeligt i biblen, at der kun er EN kirke i verden. Når jeg så kigger rundt, har satan virkelig haft stort held til at skille kirken ud i bitte små fraktioner.

Når jeg lufter filosofering over dette (for mig) åbenlyse problem, er kommentarerne jeg får nedslående. "Vi skal være mere skarpe på, hvor vi er uenige." Denne kommentar mødte jeg engang, og umildbart syntes jeg, at det virkede som fuldstændigt fjollet, at fokusere på uenighed i stedet for enighed. Nu har jeg tænkt over det længe, og det er stadig fjollet...

Selvfølgelig er det nemmere, at parkere alle dem der ligner hinanden i den samme kirke. Så slipper man for at ændre på noget, så slipper man for at blive udfordret på ens holdninger, så bliver fokus på at fremme ens egen sag og ikke Jesus. 

Selvfølgelig er det nemmere ikke at samarbejde med folk, som man er uenige med. Sådan som jeg læser Biblen, er det her et af de steder, hvor vi som kristne skal være lys i verden. Vi af alle burde da kunne se ud over vores menneskeligt konstruerede skel og arbejde på at finde tilbage til det, vi er kaldet til at være – en kirke.

Det er hårdt at samarbejde. Det kræver, at man giver noget af sig selv. Det kræver, at man arbejder hårdt på at finde løsninger og det er helt sikkert nemmere at lade vær.

Vi skygger for Jesus

Jeg kunne jo for så vidt være ligeglad. Være ligeglad med at vi har indrettet os så u-bibelsk, som vi har. Det vil være det letteste. Så behøver jeg ikke at tage stilling til andre end dem, der ligner mig, og dem der mener det samme som mig.

Hvorfor er jeg så ikke ligeglad? Fordi jeg oplever, at vi som mennesker går ind og skygger for Jesus. Vores opdeling af Kristi legeme giver en skævvridning i de enkelte fraktioner, som vi kalder ”kirker”. Dem der kommer i de enkelte fællesskaber, er simpelthen for ens, både i meninger, præferencer og til dels nådegaver.

Lad os fjerne de menneskelige forhindringer

“Jesus is going to save the world
But maybe the best thing we can do
Is just get out of the way”

Overstående er et citat fra en sang af Casting Crowns. Sangen hedder: ”What this world needs”. Nu vil det være oplagt at spørge: Hvad er det den her verden har brug for? Hvad er det Danmark har brug for?

Alle har brug for Jesus, og der er voldsomt mange, der ikke ved det. Men i stedet for at fortælle andre om Jesus leder vi i vores egen navle efter endnu en uenighed eller nye forskelle. Hvad skal vi mene om denne tendens? Jeg er i hvert fald sikker på, at satan er svært godt tilfreds med den.
newcomic