Del:

Gud elsker klovnene

af
30. oktober 2016

I den seneste tid har man næsten ikke kunnet undgå at høre om de personer, som klæder sig ud som uhyggelige klovne for at skræmme andre mennesker. I kølvandet af disse ondskabsfulde pranks er hadet mod klovnene blomstret op i fuldt flor.

Mit had

Jeg må bare erkende, at jeg er en af dem, der virkelig ikke forstår klovnene! Hvad får man ud af at skræmme andre mennesker?! Og det virker som om, at de er helt blottet for samvittighed, når selv små børn bliver ramt af "joken".

Efterhånden er der dog en del eksempler på, at det går galt for nogle af dem. De laver simpelthen sjov med de forkerte, som giver hårdhændet igen, og jeg må indrømme, at der er noget i mig, der jubler, når jeg ser et opslag, hvor en klovn får igen af egen medicin.

"Ha, ha, så fik du den, din klovn!" Retfærdigheden ske fyldest! Jo, hadet eksisterer i bedste velgående her i DK. Jeg mærker det hos mig selv…

Guds kærlighed

Men midt i mit had, rammer Guds ufattelige kærlighed mig:

"…Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere." (Rom 5,8)

Vi er lige så store klovne, som dem, der render rundt og skræmmer folk i Esbjerg og Holstebro. Der er noget i os, der gang på gang får os til at handle forkert mod Gud og hinanden. Der er noget i mig, der giver hadet næring:

Synden!

Gud elsker synderen

I denne uge er det Knæk Cancer-uge, men der er en sygdom, som er meget værre end kræft, og det er synden. Den er vi alle ramt af, og "syndens løn er død" (Rom 6,23).

"Jamen, vil du så sige, at det ikke er forkert, at klovnene render rundt og skræmmer folk, Daniel?!"

Nej! De ondskabsfulde klovnejokes må stoppe! Jeg er overbevist om, at de er imod Guds vilje! Men Gud elsker mennesket bag masken! Og han elsker dig og mig, selvom vi sidder og sviner klovnene til! Gud elsker synderen, men hader synden!

Og når vi nu bliver ramt af Guds utrolige kærlighed, hvad betyder det så for vores måde at se vore medmennesker på – selv klovnene?

"Mine kære, når Gud har elsket os således, skylder vi også at elske hinanden." (1 Joh 4,11)
newcomic