Del:

Gode ateistiske råd

af
21. november 2019

Jeg vil godt indrømme, at jeg opsøger det. De ateistiske missionærer, som på diverse platforme af alle kræfter forsøger at overbevise de troende, de ligeglade og måske også dem selv om, at Gud bare er en usynlig fantasi-ven, som ynkelige mennesker holder fast i, som et hjælpeløst barn holder fast i sin sutteklud.

De gode råd

Jeg kan ikke helt forklare, hvorfor jeg gør det. Men jeg har altid haft en fascination af at forstå, hvorfor andre tænker, som de gør. Men det som slog mig den anden dag, da jeg sad og læste en af de her missionsskrifter, som i sit indhold fik diverse troende sekters forsøg på mission til at se helt passiv ud, at agendaen ikke var helt dum. Jeg var næsten enig i, at det var en god ting at gøre. Så det vil jeg dele med jer – gode råd sponsoreret af ateistisk mission.

  1. Giv plads til tvivlen – lad den fylde og gem den ikke væk.

  2. Stil spørgsmål og grav ned i de ting, der ikke giver mening i troen

Tanken er, at tvivl er farligt for troen, og at den leder mod ikke troen. Tilmed tænkes det, at det at stille spørgsmål er en farlig disciplin for troen, fordi stiller man spørgsmål bliver man klogere, og bliver man klogere vil man opdage, at det med Gud kun er for dem, som ikke tænker selv. Der findes religioner og trossystemer, hvor dette ville være tilfældet, men ikke hos Den treenige Gud.

Hvorfor det giver mening

Så lad mig lige slå fast en gang for alle: Der er ingen farlig spørgsmål. Der er ingen forbudte spørgsmål. Der er ingen spørgsmål, som præster håber ingen vil stille, for hvis det gør, er det en bombe under hele kirken. Jesus omtaler sig selv som vejen, SANDHEDEN, og livet. Og det er så snedigt indrettet, at stiller man spørgsmål, så er det ikke sandheden som knækker sammen – det gør løgnen. Så er Jesus sandheden, så må han også kunne holde til, at vi stiller spørgsmål. Så stil alle de spørgsmål du kan og stil dem godt. Og undersøg så, hvad svaret kunne være, hvis der er et svar. Søg råd og hjælp hos folk du har tillid til.  

Og i forhold til tvivlen, så har tvivl aldrig været det modsatte af tro. Det modsatte af tro er ikke-tro. Tvivlen er mere en slags følgesvend til troen end det er en proces hen mod ikke troen. Så omfavn din tvivl. Kæmp med den. Lad den stille de spørgsmål, som skal stilles i godt selskab med mennesker du ved, der vil dig det godt. Det værste man kan gøre er at lukke den ned i en kasse og glemme den. Det er som om tvivlen lever af mørke og fortrængning. Jeg har ofte oplevet både hos mig selv og hos andre, at en sådan periode i mit liv har ført til nye opdagelser af, hvem jeg selv er, hvem Gud eller hvordan verden er skruet sammen. Tvivl kan være hårdt, men den er ikke af det onde.

Der er ikke noget at være bange for – men gå altid sammen med nogen. Det er meget lidt her i livet, som er nemmere at ”face” alene end sammen med gode mennesker, som vil én det godt.   
newcomic