Del:

Giver Instagram et reelt billede af dig?

af
21. februar 2020

Vores IMU-fællesskab er stedet, hvor vi ikke måles på overfladesucces, og vi kan være os selv – eller er det? Tør vi vise sårbarhed, eller bliver det blot endnu et sted, hvor vi bedømmer hinanden på, om vi lykkes eller mislykkes?

Er du en succes?

Vi lever i en kultur hvor sårbarhed ikke ses som styrke. Succes og lykke bliver vist på sociale medier til alle, der vil følge med. Som kristne ved vi, at alt ikke er, som det vises på nettet. Instagram er blevet det helt store medie anno 2020, og når jeg kigger mit feed igennem, er det ikke lutter fiaskoer der fylder rammerne. Men er det et reelt billede på mit liv?

Nej, jeg oplever megen smerte, fiasko, skuffelse og synd i mit liv. Men min profil; det jeg skriver eller siger, måden hvorpå det kommer til udtryk, bliver stadig billedet udadtil. Og hvordan skal jeg kunne komme ud af den rolle, bare fordi jeg kommer i IMU… Hvad vil de andre ikke tænke, hvis de vidste, hvordan jeg kæmpede med min synd. Hvor meget jeg falder hver eneste dag, at jeg ikke kan lade være. Jeg er jo kristen og tror på Gud, det vil jeg da være helt sikker på, at de ved. Jeg vil så gerne være en succes – over for Gud og mine venner.

Kærlighed mens vi er syndere

Men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere. Romerbrevet 5,8

Gud kender dig og din kamp. Han går med dig i din smerte. Han elsker dig, som du er. Han ønsker ikke, at du skal være stærk og have styr på dit liv hele tiden. Gud ved, hvad synden gør i dit liv – hvad synden fylder for dig hver eneste dag.

Tør du at være ærlig over for dine kristne brødre og søstre? Tør du vise din sårbarhed? Jeg er i hvert fald træt af det billede som folk kan have af mit perfekte liv, når jeg ved, hvor fejlagtigt det er. Et billede siger nok mere end 1000 ord, men hvis det er de forkerte ord, hvad godt bringer det så med? Min udfordring til dig er at turde være dig selv, med alle dine fejl og mangler. Så kan du opleve hvordan fællesskabet kan hjælpe dig i din synd og smerte. Guds hænder rækker ud til dig gennem din IMU og hjælper dig, accepterer dig og elsker dig. Tør du være en synder der har brug for hjælp?
newcomic