Del:

Forvent ikke for meget af Gud

af
28. august 2014

Gud er større, end vi nogensinde forstår. Alligevel er det ikke uproblematisk, hvis vores forhold til ham bliver præget af forventninger.

I mange år har jeg bevidst brugt ordet forventning, når jeg har talt om Gud og livet med ham. Min pointe har været, at vi kan have store forventninger til Gud, for han er Gud, og større end vi nogensinde forstår. Jeg oplever nogle gang, at vi glemmer Guds kraft og styrke, og derfor har jeg haft lyst til at fastholde en forventning til Gud.

Forventningens faldgruber

Jeg blev dog udfordret på dette, da jeg var på retræte med Sekstant i sidste weekend. Problemet er, at der i ordet forventning ligger nogle klare faldgruber, vi kan falde i. Hvis jeg forventer noget, så har jeg ofte en klar fornemmelse af, hvordan og hvorledes det skal ske. Min forventning kan også være udtryk for et krav, noget jeg forlanger. Er det den slags forventninger, jeg har til Gud?

Måske har jeg en forventning om, at Gud taler til mig igennem sit ord, men har jeg dermed også inderst inde besluttet, hvordan det skal ske, og mener jeg faktisk at have krav på, at Gud gør det på den måde?

Vent på Gud

Jeg har brug for at lære en vigtig kunst. Jeg skal ikke forvente en masse af Gud, men jeg skal derimod vente på Gud. Det er på mange måder en langt sværere disciplin. Vent på Gud! Men hvor længe? Vente på hvad? Spørgsmålene myldrer frem med sådan et udsagn. 

Vi må vente på Gud, og det med én forventning: At han er i stand til at handle.

Vent på Gud, vent på Gud min sjæl
newcomic