Del:

Fejlfrit gennem syn

Jeg har en gammel Skoda Oktavia fra 2008. Den har snart kørt 345.000 km, og stod det til mig, var den skiftet ud for flere år siden og erstattet med en Volvo eller noget i den stil.

Jeg var til syn med Skodaen i december, og til min store overraskelse gik den fejlfrit igennem. Den har ellers lidt rust her og der, og der kommer en underlig lyd fra den bageste støddæmper. Men ifølge synsmanden var det småting, som ikke har betydning for bilens sikkerhedsmæssige og miljømæssige stand.Så den blev synet og godkendt.

Når jeg bruger min bil som eksempel, er det fordi vi nogle gange har det lidt på samme måde i IMU. Vi får let øje på alle de synlige fejl og mangler hos hinanden, og så bedømmer vi hinanden ud fra dem.

Er du nu en god nok kristen? Du har jo lige begået en åbenlys fejl, kan du så stadig være kristen og en del af vores fællesskab?

Synsmanden godkendte Skodaen, fordi den stadig er forsvarlig at køre i. For ham betød den mærkelige lyd og rusten i bagskærmen ikke det store, for den slags skavanker får biler i den alder som regel. I stedet fokuserede han på, at de afgørende ting var vedligeholdt og i orden: bremser, lys, vanger, dæk osv. På samme måde er det for os, der er kristne.

Ingen af os går gennem livet uden lidt »rust« i skærmen, og du bliver altså ikke kasseret af Gud, fordi du begår fejl. I påsken har vi netop fejret, at Jesus døde og opstod, for at vi kunne gå fejlfrie gennem syn med de skavanker, vi nu har, og gå ind til en ny virkelighed af tilgivelse og samvær med Gud.

En del af den virkelighed er også et kald til hver dag at gøre op med synden i vores liv og til at træffe nye valg i kærlighed og omsorg, tilgivelse og fred. Den virkelighed ønsker vi også skal gennemsyre vores fællesskaber i IMU. Derfor er en del af IMU's nye målsætning, at vi ønsker fællesskaber, hvor der er plads til at fejle og vokse.
28. juli 2021

Husker du legen ‘Elsker, elsker ikke’? Den afslører selv de vildeste...[mere]

23. juli 2021

Når sommerferien er ovre, så kan vi igen mødes i IMU-fællesskaberne. Som...[mere]

8. juli 2021

Jeg ser faktisk mange kors ude i verden. De fleste bæres smukt rundt om halsen,...[mere]

28. juni 2021

Vi synger lovsang, fordi Gud har valgt at bruge al sin magt til at frelse os. [mere]

newcomic