Del:

Far er min helt

af
23. oktober 2016

Sidste jul fik jeg en plakat af mine børn, som jeg ser på hver eneste dag på kontoret. Den gør mig glad, fordi den minder mig om min familie, men også fordi den minder mig om Gud.

Der er noget helt fantastisk barnligt og naivt over udsagnet på plakaten. Vi har en helt, vi kalder ham far. Jeg håber på mange måder, at det er det mine børn oplever. At jeg er en far, der gør alt, hvad er står i min magt for at være der for dem og passe på dem, fordi jeg elsker dem utroligt højt.

Samtidig må jeg også erkende, at jeg gang på gang fejler i denne opgave. Jeg føler mig helt ærlig ikke som en helt, når jeg for tredje gang på samme eftermiddag skælder min søn ud for en episode, der mest af alt irriterer mig, fordi jeg selv er træt, og egentlig ikke fordi han gør noget specielt provokerende. Jeg oplever bestemt min begrænsning i min opgave som far, som helt, for mine børn.

Gud, min far

Plakaten minder mig om min egen rolle som far på godt og ondt, men den minder mig også om Gud. Bibelen siger, at jeg må se på Gud som min far. At jeg er hans barn. Jeg bliver aldrig helt færdig med at forsøge at forstå, hvad det egentlig skal betyde.

Det må betyde, at jeg har en helt særlig relation til Gud. At han er en helt særlig person i mit liv, og at jeg har en helt særlig værdi for ham. Det kan virke helt skørt at tænke på, når jeg samtidig kan læse, at Gud er alle tings herre og skaber. Han er begyndelsen og enden, og alligevel er han min far. Noget så personligt og nærværende. Vildt!

Min far er stærkere end din far

Når jeg læser i Bibelen, bliver det tydeligt, at Gud virkelig ikke ”bare” er min far. Han er også min helt. Han er den, der har grebet ind i verden og ind mit liv og gjort alting nyt. Han har forandret alt ved at sende sin søn til jorden, og han har forandret mit liv fuldstændig, da han skabte troen i mig og gav mig Helligånden. Han er den store stærke helt, og samtidig kan jeg læse, at Helligånden giver mig barnekår og gør, at jeg kan råbe ”Abba fader!” Jeg kan komme til Gud som min farmand.

Jeg har en helt, en far, der er så stor og stærk, at jeg kan leve et liv i tillid, også når jeg ikke forstår, hvad der sker omkring mig. ”We have a Hero, we call him Daddy!”
newcomic