Del:

Er jeg smittet?

af
3. april 2020

Corona-virussen er over os. Vi er alle sendt hjem i frygt for smitten der kan have fatale konsekvenser for os. Spørgsmål som ”Er jeg smittet?”, og ”Hvilke konsekvenser får den her sygdom for mig og andre mennesker?” er nogle af de tanker vi støder på i øjeblikket. Der er dog en sygdom der er meget mere dødelig, som vi skal passe på.

Symptomer

Du har sikkert tænkt på, om nogle af de symptomer der nævnes i medierne, passer på dig. Vi er meget påpasselige med, hvorvidt symptomerne har ramt os, og vi tager vores forholdsregler.

Denne virus har virkelig vist os at den ”udødelighed”, vi som mennesker prøver at dyrke, ikke er holdbar. Vi er ikke guder, selvom vi prøver at være det, alt hvad vi kan. Vores problem kan dog også være, at vi ikke føler os ramt; ”Det betyder ikke noget for mit liv – det er ikke så slemt. Selvom jeg har lidt ondt i halsen, kan det vel ikke skade?”

Biblen peger på en meget mere smitsom virus, end den vi lige nu oplever. Vi smittes allerede fra undfangelsen, og der er reelt set ikke nogen vaccine. Gud kalder denne virus for synd og den er livsfarlig. Syndens konsekvens/løn er døden, og der er intet vi kan gøre for at fjerne denne sygdom fra vores liv.

Vi er så vant til denne sygdoms symptomer såsom egoisme, grådighed, dovenskab, misundelse mv., men det er ikke altid, at vi forstår, at vi rent faktisk er syge - ”Det er jo et vilkår?”.

Det kan være svært at se sammenhængen mellem de ting vi oplever i vores liv og Gud. Vi kan have svært ved at se konsekvensen af de her symptomer og den her sygdom i livet lige nu.

Helbredelse

Vi kan føle, at syndens sygdom er et vilkår ved at være menneske, men sådan har det ikke altid været. Gud skabte jorden som paradis for at få fællesskab med mennesker. Siden Eva tog frugten fra kundskabens træ, har vi mennesker valgt syndens vej, og vi er smittet med den dødelige virus. Ikke nok med at den har sendt os i en form for karantæne væk fra Gud, så kan den også skabe evighedskarantæne hvis ikke der blev gjort noget.

Gud har dog aldrig givet op! Han sendte Jesus som vores helbredelse. Vi kan ikke helbrede os selv, men Jesus kan, fordi han er Gud. Hvis vi ser til ham i vores sygdom, bliver døden blot en venteperiode til Jesus kommer igen.

I Joh. 3,14-16 står der:
Og ligesom Moses ophøjede slangen i ørkenen, sådan skal Menneskesønnen ophøjes, for at enhver, som tror, skal have evigt liv i ham. For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv”.

Israelitterne var dødssyge i ørkenen men så op på en kobberslange og blev helbredt. Jesus blev ophøjet på korset, og hvis vi ser på ham, venter det evige liv os. Se på Jesus og tro på ham, så bliver din sygdom ikke til fatal.
newcomic