Del:

Er det bare retorik?

af
5. april 2018

”Det er rigtigt dejligt at mærke din brand.” Sådan sagde en mødeleder til mig, efter en tale jeg havde holdt. Det er jo egentligt dejligt at få at vide, problemet var bare, at jeg tænkte: ”Det var jo bare retorik.”

Den brand som mødelederen oplevede, var det ikke lige så meget min retorisk formidlings valg? Siden den aften har jeg haft det utroligt underligt, med at min umiddelbare tanke var “Det var jo bare retorik”. For kan det virkelig være rigtigt, at min brand kun er et retorisk virkemiddel?

”Se hvad jeg har fået”

Det var det emne, jeg havde valgt for aftenen. Jeg startede med den bedste gave, jeg kan huske, jeg har fået. Jeg stod der med min Lecrae LP kasse og fortalte om, hvor glad jeg er for den. At det ikke kun er selve gaven, der betyder noget, men at det faktisk betyder mere, at jeg har fået den af min hustru og hvor meget hun fejede benene væk under mig med gaven.

Bagefter hoppede jeg videre til den største, bedste og vigtigste gave, jeg har fået. Min dåb! Hvordan det i barnedåben er så fantastisk tydeligt, at det er Gud der handler. At jeg lå der, lige så tudende, hjælpeløs og afhængig som jeg var (og et eller andet sted stadig er). Lige der møder Gud, universets skaber, mig, og han nøjes ikke med bare at møde mig. Han giver mig ret til at blive hans barn, han giver mig Helligånden og skænker mig troen på Jesus som frelser.

Hvordan kan det bare være retorik?

Mens jeg står og skriver det her, bliver jeg helt vildt taknemmelig. Jeg står og smiler op til begge øre (Billedeligt talt, så stort er mit smil slet ikke). Jeg bliver helt paf, over hvor meget det er, jeg reelt har fået. Mine ord kan slet ikke skrive, hvor stort det er!

Og ovenstående gør mig bare endnu mere forvirret. Min glæde og begejstring er til at tage fejl af. Jeg brænder for at mennesker kommer til at tro på Jesus og får øje på den kæmpe gave, vi har fået i vores dåb. Men hvor kommer tanken så fra? Hvorfor tænkte jeg, at det var min retorik og ikke min brand for Jesus, som mødelederen havde set?

Gud bruger mine gaver

Jeg er god til retorik. Jeg har fået en gave fra Gud til at formidle og tale. Det ved jeg, at Gud kan og ønsker at bruge. Problemet er, at retorik bare slet ikke er nok til at få mennesker til at tro på Jesus, så jeg har uendeligt meget brug for Helligånden, som jeg fik i dåben. Jeg har brug for, at Gud handler gennem mig, og det jeg siger, ellers er det tomt og ligegyldigt.
18. juni 2021

Kan du genkende dig selv i dette citat?* Jeg kan! Hvor har jeg tit ventet på,...[mere]

11. juni 2021

Ægteskabet er Guds gode ramme for kærligheden mellem mand og kvinde. Det er en...[mere]

3. juni 2021

As I was driving through the countryside of Møn last weekend, one parable kept...[mere]

21. maj 2021

Hvor er dit fokus? Kigger du indad, ser alle dine synder og prøver at arbejde...[mere]

newcomic