Del:

Er der plads til en ungdomskonsulent med fejl?

af
20. november 2020

Har du prøvet at tage fejl? Har du prøvet at få påpeget dine fejl og mærke irritationen? Det har jeg for nyligt, og nej hvor er det træls!

Jeg tog fejl!

Jeg havde deltaget i et interview til Geist i oktober. Jeg talte om kønsroller. Min intention var at nedbryde den kønsstereotypiske kasse, men det lykkedes ikke helt for mig! 

Det opdagede jeg, da en skøn IMU’er skrev til mig, hvor hun påpegede nogle udtalelser. Jeg må indrømme, at jeg først blev lidt irriteret og havde lyst til at give igen, men heldigvis blev det først dagen efter, at vi talte i telefon. Det gav mig nemlig anledning til at tænke og ro til at lytte til hendes argumenter. 

Hvad var min fejl? Noget af det, hun sagde, handlede om, at jeg prøvede at gøre ordene femininitet og maskulinitet til kønsneutrale ord, men hun havde ret - de er ikke kønsneutrale. Jeg slog ordet ”femininitet” op på ordnet.dk. Her er et citat fra et højskoleblad fra 2013, hvor der står: ”Forhåbentlig bliver maskulinitet og femininitet en dag meningsløse definitioner, fordi det er dovne begreber. Vi er meget mere komplekse” – ja, det må jeg simpelthen tilslutte mig. Det var jo det komplekse, som jeg ønskede at formidle, men ikke helt lykkedes med. 

Hvad så nu?

Jeg synes ikke, det er fedt, at jeg ikke var nuanceret nok, og bestemt ikke fedt, hvis du har læst artiklen og har følt dig endnu mere lukket i en kasse, fordi min kommunikation ikke var skarp. Hvis det er tilfældet, så UNDSKYLD! 

De sidste par uger har jeg tænkt og læst rigtig meget om køn, kønsroller og kommunikationen af dette emne, og jeg er bestemt ikke færdig. Jeg er på vej. Hvad er misforståelser af, hvad Bibelen siger og hvad er bare mig, som ikke vil lytte til Guds gode vejledning? Hvad er op og ned? Der er mange spørgsmål, og jeg ønsker ikke lette svar. Jeg ønsker at stille modige spørgsmål til mig selv, hvor jeg virkelig udfordre min egen verdensforståelse. Jeg vil være ydmyg og nysgerrig. 

I den proces er jeg glad for at være i IMU. For som det nye fokus udtrykker, så vil IMU være aktive fællesskaber af unge, som har en levende relation med Jesus, og hvor der er plads til at fejle og vokse. 

Jeg har fejlet, men jeg ved, der er stadig plads til mig i IMU. Jeg har ikke fundet alle svar, jeg er ved at vokse i forståelsen af køn bibelsk set. 

For hey, det jeg egentlig bare gerne vil sige med denne blog er: Hvis du har fejlet, tvivler og ikke helt ved, hvordan det der med troen hænger sammen, så skal du vide: DER ER PLADS TIL DIG I IMU – for her er vi alle på vej. Her skal der være plads til ikke at have alle svar! Selv for en ungdomskonsulent, som udtalte sig til Geist.

Hvad er du ved at vokse i?