Del:

Elsker, elsker ikke…

Husker du legen ‘Elsker, elsker ikke’? Den afslører selv de vildeste kærlighedsrelationer! Blad for blad nærmer udfaldet sig, nervepirrende, fængslende, afgørende. Jeg har ikke leget den, siden jeg var barn. Eller har jeg?

Legen lever

Ærligt talt tror jeg, legen lever videre i mange. Jeg står ikke og hiver den ene blomst i stykker efter den anden, men alligevel. Alligevel behandler jeg relationer lidt på samme måde. Skønt jeg ikke tænker over det bevidst, er det på nogle områder sådan, min verden hænger sammen.

Overfor andre

Jeg får dem til at grine - de elsker mig. Jeg siger noget dumt - de elsker mig ikke. Sådan nogle relationer er hårde at være i. Der er ikke meget stabilitet, og der kan være kort mellem, om man er in or out. Man kan blive overrasket over, hvor langt man går for at please andre, og hvor langt man er fra at være sig selv. Så melder tvivlen sig for alvor; elsker de egentlig mig?

Tænk efter. Har du relationer, hvor du genkender det? Fx blandt familie, studiekammerater eller en, du holder særligt af. Kan du spotte dem og sætte navn på, kan du ændre det. Smid ikke dig selv væk på at please. Vis dem, hvem du er, så du ved, de elsker dig for dig.

Overfor dig selv

I mit liv ser legen ikke anderledes ud, når det er mig, jeg fælder dom over. Jeg er der for dem omkring mig - jeg elsker mig. Jeg har en dårlig hårdag - jeg elsker mig ikke. Det handler blot om, hvorvidt jeg lykkes eller mislykkes. You get the point. Den er ikke så svær at forstå, for du gør sikkert det samme, ubevidst, men vedholdende. Hvad står der på din liste? Hvad skal der til for, at du elsker eller ikke elsker dig selv?

Overfor Gud

Overfor Gud findes legen i mindst to varianter. En, der følger samme princip som i de øvrige relationer, hvor det er mine handlinger, der afgør sagen. Jeg elsker min næste som mig selv - Gud elsker mig. Jeg læser ikke nok i Bibelen - Gud elsker mig ikke.

I den anden udgave kan alt, simpelthen alt, der sker, være med i gamet. Gud er jo almægtig, så selv det mindste tæller med: Jeg når bussen - Gud elsker mig. Det regner - han elsker mig ikke.

Sandheden er, at Guds blomst kun har ‘jeg elsker dig’-blade.

Jeg gør andre glade - Gud elsker mig.Jeg svigter og dømmer andre - Gud elsker mig.Jeg spiser spinat - Gud elsker mig.Jeg jokker i den - Gud elsker mig.Jeg gør hvad som helst - og Gud elsker mig. Ubetinget og for evigt.
newcomic