Del:

Derfor stemmer jeg på Sigmund

af
15. marts 2018

Ja, okay – jeg er en af de få, som (vil indrømme, at de) ser X-factor. Og jeg vil faktisk gå så langt som at bekende, at jeg faktisk glæder mig til fredag. Men der en deltager, som jeg nu må tilstå, jeg ikke kan lade være med at stemme på. Sigmund får min stemme fredag efter fredag.

Ikke solgt med det samme

Det betyder selvfølgelig noget, at han både kan synge og danse. Men jeg beundrer simpelthen hans mod til bare at være sig selv. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke var solgt med det samme, da Sigmund trådte ind til auditions og talte meget lidt jysk, og med en overdreven (min smag) brug af Z i de fleste sætninger.

Jeg må med skam bekende, at jeg sad med et lille håb om, at han ikke kunne synge, så vi ikke skulle høre på det hele foråret. Men det skal jeg da lige love for, at han kunne, og hvor er jeg glad for det.

For sjældent har jeg opdaget, hvor stor en hykler jeg egentligt kan være: At sidde og ønske, at et andet menneske fejler, blot fordi jeg anså vedkommende for at være markant anderledes fra mig. Det var der ikke særlig meget Jesus-næstekærlighed over.   

Respekt til Sigmund

For hvem siger egentligt, at man skal være lige så kedelig og skjorteagtig ligesom mig? Hvem skal bestemme, hvordan man skal tale, gå eller opføre sig? Hvorfor må man ikke falde udenfor, hvad jeg tænker er ”normalt”? Og hvem siger overhovedet, hvad normalt er, når det handler om ens personlighed og væremåde?

I dette tankeflow kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvor meget plads der egentligt er i IMU til at være anderledes? Skal vi være lige så kedelige og skjorteagtige som ungdomskonsulenten i IMU i Region Syd?

Nej, det håber jeg sandelig ikke. Gud har skabt os med lige så stor forskellighed, som hans fantasi er enorm. Så lad os omfavne forskellighederne og give plads til alle.

Respekt til Sigmund for at være Sigmund og ikke forsøge på at være noget andet. Og respekt til det fællesskab som har ambition om at give plads til alle – også de kedelige skjorteagtige af os.
newcomic