Del:

Der er så mange muligheder...

af
14. september 2018

I denne periode er der mange unge, der begynder deres nye uddannelse. Måske er du selv en af dem? Denne begyndelse er starten på en række valg, der er med til at forme resten af livet. Men på hvilket grundlag træffer vi vigtige beslutninger?

Måske sidder du lige nu på dit nye studieværelse og hører på de nye lyde, der er sådan et sted. Måske er du helt sikker, på det skridt du har taget imod en ny uddannelse. Eller også sidder du med en oplevelse af at være placeret mellem to stole, for hvad skal jeg egentlig med mit liv, hvad mon min fremtid byder mig, og kan jeg overhovedet blive det, jeg drømmer om?

Da jeg var barn, ville jeg gerne være som min far. Da jeg blev teenager, ville jeg absolut ikke være som ham, og da jeg blev ung og familiefar, ville jeg rigtig gerne tage alle de gode ting, mine forældre lærte mig, og bruge dem rigtigt i mit liv.

Brug livet – men misbrug det ikke

I vores verden er mulighederne for et godt liv med god uddannelse, store biler og økonomisk velstand ret gode, vi har faktisk virkelig mange muligheder for at vælge en masse godt til.

Vi skal på den anden side også vælge. Med den store frihed følger, at vi tør vælge, når nu vi kan!

Jeg vil opfordre dig til at takke Gud, for alle de gode muligheder du/og jeg har fået. Et liv i taknemmelighed er simpelthen så givende. Men jeg vil også opfordre dig, til at turde tage nogle valg i livet der, som ung, er radikale.

Et valg i livet skal altid reflektere de værdier, du og jeg går rundt med. Hvis vi tror, at Jesus kom til Jorden for at frelse mennesker, og at han har en plads til dig og mig i hans kirke på jord, så skal det også fremgå, af de valg jeg tager.

Valg er muligheder for at tjene

Er det f.eks. det vigtigste i verden at tjene masser af penge? – ja det kan det da være, hvis du er specielt dygtig at bringe dem i spil for Jesus sag. Det er ikke forkert at være rig, det er forkert at tro, at ens rigdom kun er tiltænkt en selv.

Nogle mennesker vælger også uddannelse, efter hvad der er mest smart at have på sit CV, men er det egentlig det, vi er kaldet til? Eller er du kaldet til et helt andet arbejdsliv, hvor CVét er knap så prangende, men hvor du kan leve et liv, hvor dine evner bliver brugt til glæde og gavn for dine medmennesker og dermed Jesus?

Brug livet- brug mulighederne, men ha´ fat i dine grundlæggende værdier. Hvem er du som menneske? Svar: Guds elskede barn. Hvad er du sat her på jorden for? Svar: fordi Gud elsker dig og ønsker at bruge dig og dit liv i hans plan. Hvad er mit mål med livet? Svar: At elske mennesker så de og vi kan mødes hjemme hos Jesus, den dag han kommer igen og gør alt godt!

Der er mange måder at nå nogle af de mål på. I Jesus møder vi en, der gik hele vejen og kommer os i møde. Han gør det, for at vi ikke skal stå alene i alle vores valg. Han gør det, fordi han er din bror der elsker dig. Han gør det, fordi han vil have fællesskab og ønsker at elske dig hjem til ham i Himmelen. Hvad vælger du?
newcomic