Del:

Den uambitiøse december

af
23. november 2017

Jeg ved ikke, hvordan din december forløber, men det er som om, når jeg står juleaften dækket til med gaver og flæskesvær, så kan jeg kigge tilbage på en december måned, som pinligt meget ligner udgaven fra sidste år.

Jeg havde så gode intentioner om, at jeg i denne december ikke bare ville go-with-the-flow, men i stedet forsøge rent faktisk at tune-in på at vi skal fejre, at min Gud valgte at bliver menneske. Jeg tænkte, at i år ville jeg gå all-in på det der advent. Og ja, det føles helt, som når man nytårsaften siger; ”I 2018 vil jeg træne mindst en gang om ugen”. Et løfte som holder i omtrent 8 dage.

Det kristne nytårsforsæt

Men som alle andre optimistiske mennesker forsøger jeg endnu engang med mit kristne nytårsforsæt. Jeg er på nuværende tidspunkt godt klar over, at jeg helt sikker sidder om 11 dage med min telefon i hånden og skal tage valget: Skal jeg se flere sjove facebook-videoer eller holde fast i mine gode intentioner? Og jeg er allerede ret overbevist om, at min indre facebook/netflix-trang ind imellem er for stærk. Men de dage skal ikke stoppe mig i at have gode intentioner nu eller efterfølgende forsøge at holde fast i dem. Mit spørgsmål til dig er: Vil du være med?

Forslag til hvordan

 

  1. Brug hver dag 5-7 minutter på at læse lidt i Bibelen og måske bé lidt. Eks. er der i Efeserbrevet 155 vers, hvilket betyder, at med 6-7 vers om dagen er du igennem et af de bedste breve (min holdning) i Ny Testamente.

  2. Start hver dag i december med at bé Gud om at vise dig, hvem han vil, at du skal være lys for i dag. Og brug så din dag på at lede efter det menneske som du har fået lov til at hjælpe på en særlig måde.

  3. ”Gå” hver dag i december en tur på El Caminoen. Tid til stilhed og fordybelse.
     
  4. Lyt hver dag til et afsnit Bibelsnak – med 24 dage kan du næsten nå igennem hele Matthæus evangeliet. Hvert afsnit tager omkring 25 min.

  5. Find en god bog du gerne vil læse. Læs et kapitel hver dag i december.

  6. Læg hver dag din telefon hjemme og gå en tur på mindst 10 minutter, hvor du bare har tid til at tænke og bé til Gud. Eks. spørge om Han vil hjælpe med at organisere dine tanker.

Du kan selv være mere kreativ end jeg har været. Og så et sidste lille tip: Lad det her være din julekalender. Køb et par gode plader chokolade – dem med de høje procenter, som dem i Go’Morgen Danmark siger er sunde – og spis et stykke chokolade hver dag, når du tager dig tid til de gode intentioner. På den måde kan dine smagsløg fortælle dig, hvordan din sjæl har det, når den er i tæt fællesskab med sin Gud. Og du har endnu en motivation til at holde ved de gode intentioner. God december – God advent! 

 

 
newcomic