Del:

Byg noget sammen og voks!

af
6. februar 2020

Gud har skabt mennesker i sit billede, og han har bl.a. givet skabertrangen videre til os. Det er ikke meningen, at vi bare skal være på jorden og chille, men vi skal se os selv som levende sten og Guds medarbejdere.

Jeg bor i Billund kommune, og hvis der er noget, Billund er kendt for, så er det LEGO. Da Ole Kirk Kristiansen i sin tid opfandt den lille ikoniske klods, ramte han noget som rigtig mange mennesker kan genkende sig selv i. Der er nemlig noget fedt i at bygge noget. Men hvorfor er det egentlig sådan? Jeg tror, at det skyldes, at vi er skabt i Gud Skabers billede, og det betyder, at vi ligesom han ønsker at skabe noget nyt, noget vi kan sætte vores præg på.

Mon ikke også det er derfor Minecraft og Hay Day og lignende spil har haft så stor succes?

Byg noget i IMU

Når vi bygger noget, sætter vi som sagt vores præg på det. Vi gør det til vores eget. Vi får ejerskab, og vi bliver stolte over det, der vokser frem. Igen ligner vi vores himmelske far: ”Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var.” (1 Mos 1,31). Ønsker du at være stolt over at være kristen og være IMU’er, så gå ind i det med hud og hår. Invester tid, kræfter og penge i det. Byg noget og sæt dit præg. Tag en opgave på dig. Bliv frivillig. Tjenesten er først og fremmest en gave og dernæst en opgave. Tænk at du og jeg må være med i Guds leg.

Løft i fællesskab

Vi lever i en tid, hvor vi langt hen ad vejen kan klare os selv, men det er ikke Guds vilje med os. Han er en relationel Gud, og han har sat os ind i forskellige fællesskaber, hvor vi skal være med til at løfte i flok. Kirken er ikke en død bygning, men består af ”levende sten” (1 Pet 2,5), og vi er ”Guds medarbejdere” (1 Kor 3,9). Han ønsker at bruge os hver især med de evner og nådegaver, som han har givet os. Jeg er overbevist om, at hvis alle i jeres IMU løfter i flok, så vil I erfare, at fællesskabet vokser på flere områder, men du vil også selv opleve at vokse.

Til refleksion: Hvilken opgaven har du i din IMU? Hvis ikke du har en, så gå til dit IMU-udvalg og bed om en opgave.
22. oktober 2020

Efteråret er ikke kun trist og mørkt. Det er også stearinlys, en ekstra time...[mere]

15. oktober 2020

Det er så dejligt at kigge indad og ned i min egen navle. Hvad skal jeg nå i...[mere]

21. august 2020

Det er sjældent de “rigtige” holdninger til etik og god opførsel, der gør...[mere]

31. juli 2020

Vores kultur er præget af det visuelle, og informationsmængden har aldrig været...[mere]

Følg bloggen: 

newcomic