Del:

Bøn virker!

af
3. juni 2016

Fedt, hvornår begynder vi? Hvornår kaster vi os for alvor ud i en tillid til, at bøn bevæger os og Gud?

Vi taler ofte om, at bøn virker. Så meget at det efterhånden er begyndt at klinge hult i mine ører. Indrømmet, jeg er ikke selv nogen stor bedemand. Faktisk har jeg svært ved at være til stede i bønnens rum i mere end 5 minutter ad gangen. Kan det skyldes, at vi i vores sammenhænge snarere taler om bønnen, frem for at tale i bønnen

Start med bøn

Jeg er bange for, at det er virkeligheden i forhold til flere ting i vores sammenhænge. Vi taler om kristenlivet i stedet for at leve det. Nu kæmmer jeg selvfølgelig også alle over én kam. Men jeg tror på, at bøn er det helt rigtige sted at starte. Bøn er nemlig langt mere end den der aflastning af byrder, som jeg måske dybest set stadig bærer rundt på, men som jeg så i det mindste får nævnt et sted.

Bøn er mere

Bøn er lovprisning, tak, stilhed og at lytte. Det er også et sted for mine byrder, min sorg, min smerte og min frustration over Gud. Der er ikke en formel på det. Alligevel ser de fleste møder med fokus på bøn forholdsvis ens ud. Praystations, andægtig stilhed og sentimental baggrundsmusik. Kunne man prøve at gøre det i 2 timer, hvor man råbte til Gud? Kunne man rykke praystations ned på gaden? Eller kan man udfordre rammerne på en anden måde?

 

Udfordring!

Tør vi gå helt amok? Rive et halvt år ud af kalenderen og bruge det på at bede til hvert møde i stedet for at lytte på en taler? Vi skal nok få forkyndelsen til gudstjenesterne, til stævnerne og lejrene og hvad der ellers måtte komme af events rundt omkring i landet. Vil I være med til at bede, IMU?
newcomic