Del:

At være kristen er som at spille PokémonGO

af
2. september 2016

Netop nu vokser interessen for at spille PokémonGO eksplosivt og tidligere på måneden lød vurderingen på at der alene i Danmark findes 500.000 brugere. Disse bruger ses mange steder i bybilledet, i raske skridt med smartphonen i hånden. Ja, måske er du selv en af dem.

Udvidet Virkelighed

Spillet går i alt sin enkelthed ud på at fange Pokémons-figurer og så udvikle dem. Det nye ved dette spil er at den kombinerer den fysiske verden/virkelighed med spillet. Dvs. spillet viser et kort over dit nærområde og i det område dukker så Pokémons op, som man skal forsøge at indfange med ens ”Pokéballs”.

Det at kombinere virkeligheden med et spil kaldes for ”argumentet reality” eller udvidet virkelighed om man vil. Dermed kan PokémonGO faktisk være et godt billede på, hvordan det er at være kristen. Du og jeg lever i en virkelighed. Men Bibelen åbner vores øjne for den udvidede virkelighed eller den virkelige virkelighed. Jeg kan måske opleve mig ensom og føle mig alene. Den virkelige virkelighed er, at jeg aldrig er alene. Jeg kan opleve nederlag og føle mig svag. Den virkelige virkelighed er, at i Kristus er jeg stærk.

Få mere at skyde med

For at kunne spille og fange Pokémons har man brug for Pokéballs, derfor har man ofte brug for at bevæge sig hen til et Pokéstop for at få noget at skyde med. I vores vandring som kristen har vi også disse ”stops”. I IMU kalder vi dem for kerneværdier – dåben, nadver, Bibelen, bønnen og tjenesten. De er alle steder, hvor jeg kan stoppe op, få kraft til livet, steder hvor jeg kan se tingene, som de virkelig er. Ja, og se mig selv som jeg virkelig er.

Den virkelige virkelighed er, at du er elsket og aldrig alene, den er, at du aldrig skal kæmpe alene i dit liv. Men at han vil kæmpe for og med dig. Men vi har brug for disse ”stops” for at se det.

Har du stoppet op for nyligt – har du set den virkelige virkelighed?
21. november 2019

Jeg vil godt indrømme, at jeg opsøger det. De ateistiske missionærer, som på...[mere]

24. oktober 2019

Ja, jeg ved, at det er en påstand, som man kan være uenig i. Og jeg kan heller...[mere]

17. oktober 2019

Vi lever i en evalueringskultur, hvor alle mener noget om alt og ofte giver...[mere]

10. oktober 2019

Jeg var barn i ‘90-erne og i min barndom kunne man ikke komme på nogen...[mere]

Følg bloggen: