Del:

Aprilsnar!

af
1. april 2016

Det er den første april, og jeg har på fornemmelsen, at jeg skal snyde nogen.

Det kunne være sjovt, hvis dette blog-indlæg tog fusen på læserne. Men jeg må med skam erkende, at så udspekuleret er jeg slet ikke. 

Påskenar?

Det fik mig nu alligevel til at tænke på, hvad nu hvis, det hang sådan sammen, at vi virkelig i påsken var vidne til en stor og fed aprilsnar – en påskenar. I virkeligheden er det slet ikke en ny tanke. Jeg synes faktisk, jeg ofte løber ind i mennesker, for hvem Jesu opstandelse ikke kan være andet end en aprilsnar udtænkt af en flok magtsyge disciple. En gruppe mennesker, som efter tabet af deres mester, ikke ville se nederlaget i øjnene, og derfor besluttede de sig for at konstruere en løgn, som ville tryllebinde generationer og atter generationer. 

Helt ærligt!

Hvis jeg et øjeblik forfølger den tanke, at der i virkeligheden i påsken var tale om en påskenar, så må jeg også overveje grundigt, hvilke motiver der kan have ligget til grund for, at disciplene skulle konstruere en løgn, fremfor at erkende et nederlag. Var disciplene nogle særligt fine borgere, som nødigt ville tabe ansigt foran pøblen? Nej, de var ganske almindelige mennesker. Ville de blive forfulgt under alle omstændigheder? Nej, som vi har læst omkring Peters fornægtelse, var jøderne og ordensmagten dybest set temmelig ligeglade, han kunne fint lyve sig fra overhovedet at have haft noget med ham Jesus at gøre.

Når alt kommer til alt

Enten fortjener disciplene verdens største klapsalve for at have udført den absolut vildeste, mest vovede og mere end noget andet tåbelige aprilsnar nogensinde, da det kom til at koste dem alle (på nær en) livet, eller også må jeg indse, at der nok var tale om noget andet end en aprilsnar. Og når jeg indser, at Jesus ikke er en aprilsnar, men derimod sandheden, vejen og livet, så gør det ikke så meget, at det heller ikke lykkedes mig at levere en god aprilsnar i denne omgang.
newcomic